OuzoFest 2015 στα πλαίσια της 3ης Expo-aegean στο Παρκινγκ Μυτιλήνης

Οι μέρες πλησιάζουν καθώς απέχουμε ελάχιστα από την Παρασκευή 21 Αυγούστου όπου το OuzoFest 2015 θα ανοίξει για τελευταία φορά φέτος τις πύλες του.


Γαστρονομικές αναζητήσεις και γευστικές δοκιμές ούζου θα αποτελέσουν τον πυρήνα των εκδηλώσεων.

Μυτιλήνη 21-24/8

Στο πλαίσιο της Aegean Expo

Το Ούζοfest

Εκ πρώτης όψεως η Λέσβος είναι ένα συνηθισμένο νησί. Δηλαδή τίποτα περισσότερο από ένα ακόμη ελληνικό νησί κοντά στις ακτές της Μικράς Ασίας. Η ζωή εχει συνήθως ήρεμη όψη εδώ. Χρειάζεται αρκετό καιρό για να διακρίνει κανείς εκείνο που την κάνει διαφορετική από τόσες άλλες επαρχιακές, εμπορικές περιοχές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Ένας βολικός τρόπος για να γνωρίσει κανείς έναν τόπο είναι να ζητήσει να μάθει πως εργάζονται, πως αγαπούν και πως πεθαίνουν εκεί οι άνθρωποι. Στο μικρό μας νησί όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα, επαναλαμβανόμενα, με τον ίδιο ξέφρενο και αφηρημένο ρυθμό. Και επειδή οι άνθρωποι πλήττουν, φροντίζουν να αποκτούν συνήθειες. Τις συνήθειες αυτές των καθημερινών ανθρώπων της Λέσβου, φιλοδοξεί να αναδείξει το Ούζοfest.

Ο δρόμος που οδηγεί από τον Άμβυκα έως το ποτήρι είναι μακρύς μα και γοητευτικός. Μακρύς, όπως η διαδικασία της απόσταξης που διαρκεί για να εξασφαλίσει την ποιότητα του ούζου. Γοητευτικός όπως η μακρόπνοη ιστορία του τόπου που το ανέδειξε. Οι αποσταγματοποιοί Λέσβου, με το μεράκι και το πάθος που τους διακρίνει μαγεύουν με το ούζο τους τις ελληνικές και ξένες αγορές παράγοντας τα διάσημα Ούζα Πλωμαρίου και Ούζα Μυτιλήνης για αυτό και γιορτάζουν διοργανώνοντας την ετήσια εκδήλωση Ouzo Fest 2015.