ΣΤΟ έλεος των μεταναστών το λιμάνι Μυτιλήνης-Συμπλοκές, μαχαιρώματα και κλείσιμο του λιμανιού….

Σκηνές εμπόλεμης ζώνης θυμίζει τις τελευταίες ώρες το λιμάνι Μυτιλήνης και η ευρύτερη περιοχή της προκυμαίας Μυτιλήνης.


Χτες τα μεσάνυχτα μετανάστες συγκρούστηκαν μεταξύ τους για δικούς τους λόγους με αποτέλεσμα κάποιοι εκ το μεταναστών να χρησιμοποιήσουν μαχαίρια και να μαχαιρώσουν άλλους μετανάστες οι οποίοι αιμόφυρτοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μάταια οι άνδρες του λιμενικού προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη…. Το λιμάνι Μυτιλήνης μετατράπηκε για λίγη ώρα σε εμπόλεμη ζώνη με ταξιδιώτες, μετανάστες και κατοίκους της πόλης μας να τρέχουν έντρομοι για να κρυφτούν όπου μπορούν..

Χτες επίσης περίπου στις 8 το απόγευμα  χιλιάδες μετανάστες φωνάζοντας συνθήματα έκλεισαν την κεντρική είσοδο που οδηγεί μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να διαμαρτυρηθούν για το ότι ενώ έχουν στα χέρια τους το «χαρτί ελευθερίας» δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής και να φύγουν για τον Πειραιά, αφού είναι γεμάτα από ταξιδιώτες.

Την ίδια ώρα Τοπική σελίδα ενημέρωσης της Λέσβου, που για κάποιο λόγο έχει κηρύξει πόλεμο με τους Λέσβιους που δεν στηρίζουν τούς μετανάστες, συγκρίνει τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικρας Ασίας με τους συγχρόνους μετανάστες της Λέσβου και αποκαλεί με εξευτελιστικό τρόπο τους Έλληνες «Σκατοψυχους».. επειδή δεν σιτίζουν τους μετανάστες που έχουν μετατρέψει την πόλη μας σε ένα απέραντο καταυλισμό ψυχών....


Η Μυτιλήνη ζει απίστευτες στιγμές και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε χειρότερα πράγματα, με τους κατοίκους της Μυτιλήνης να είναι έτοιμοι να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους….