Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι ζουν τα παιδιά των Συστημάτων της Περ. Εφορείας Προσκόπων Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Άλλο ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι ζουν τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλη έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.


Στο Δαμάνδρι. δίπλα στο μεσαιωνικό μοναστήρι, δίπλα στα μνημεία του μεσαιωνικού οικισμού, κάτω από τις γριές βαλανιδιές οι πρόσκοποι της 2ης ομάδας Προσκόπων και της 3ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, επί 10 ολόκληρες μέρες από τις 2 ως τις 12 Ιουλίου έζησαν το όνειρο της μοναδικής προσκοπικής ζωής στη φύση.

Στο μοναδικά όμορφο φυσικό περιβάλλον του οροπεδίου του Πολιχνίου, οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης γνώρισαν παίζοντας τη φύση της περιοχής αλλά και με τον πολιτισμό της.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου συνεχίστηκε με την κατασκήνωση της Αγέλης Λυκοπούλων του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης από τις 14 ως τις 19 Ιουλίου στο φιλόξενο πολιτιστικό κέντρο των Πελοποννησίων Λέσβου «ο Μοριάς» στα Πηγαδάκια του κόλπου της Γέρας που με χαρά για μια ακόμα χρονιά παραχώρησε η φιλοπρόσκοπη διοίκηση του Συλλόγου.

Στη διάρκεια της κατασκήνωσης τους τα Λυκόπουλα έζησαν στο «Ινδιάνικο χωριό» που στήθηκε στην κοιλάδα των Ινδιάνων… του Κόλπου της Γέρας! Όλα αυτά σε έναν μοναδικό μυστηριακό κόσμο κεφιού και γνώσεων. Την περασμένη Κυριακή το βράδυ η «πυρά λήξης» την κατασκήνωση της Αγέλης σήμανε το τέλος της εφαρμογής στην πράξη όλων όσων σημαντικών τα Λυκόπουλα έμαθαν την περασμένη προσκοπική χρονιά.

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης δουλεύουν εντατικά προετοιμάζοντας  τη μεγάλη δράση τους στην Ίμβρο, Η μεγάλη αυτή ανιχνευτική δράση θα ξεκινήσει στις 22 Αυγούστου.


Τέλος ας σημειωθεί ότι σημαντική είναι η κίνηση Κοινοτήτων Ανιχνευτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας προς τη Λέσβο. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η άφιξη της Κοινότητας Ανιχνευτών από την Εύβοια.