ΚΝΕ Νησιών Αιγαίου: «ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ-ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ !!!»

Ανακοίνωση οργανώσεων της ΚΝΕ του ΚΚΕ από τα νησιά του Αιγαίου για το δημοψήφισμα:


Τις τελευταίες ώρες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας με την κατάσταση που έχει προκύψει στις τράπεζες και τα ΑΤΜ.
Άνεργοι δεν μπορούν να πάρουν ολόκληρο ή μέρος του επιδόματος ανεργίας. Εργαζόμενοι το μισθό τους. Σπουδαστές το χαρτζιλίκι τους. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες.
Ειδικά για τους σπουδαστές στα νησιά του Αιγαίου το πρόβλημα είναι ακόμα πιο μεγάλο. Αρκετοί φοιτητές που έχουν τελειώσει ή τελειώνουν σήμερα - αύριο τα μαθήματά τους έχουν μείνει άφραγκοι και δυσκολεύονται να βγάλουν ακόμα και εισιτήρια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, κινδυνεύοντας να εγκλωβιστούν στα νησιά.
Καλούμε την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και την Πρυτανεία και την Τοπική διοίκηση να πάρουν ΑΜΕΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να διευκολύνουν τους φοιτητές.
Η κυβέρνηση άμεσα με ρύθμιση να δώσει λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, στα πλαίσια της Ε.Ε. και της αντιλαϊκής πολιτικής, στα πλαίσια των εκβιασμών που εξαπολύει για να δεχτεί ο λαός το δικό της πακέτο μέτρων που φορτώνει, όπως και το πακέτο της ΕΕ –ΕΚΤ -ΔΝΤ νέα βάρη τις πλάτες μας.
Το λεγόμενο capital control καθώς και όλα τα βάρη που προκύπτουν από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί να τα πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και ΟΧΙ οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.
   
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να δοθεί ελεύθερο μετακίνησης για λεωφορεία, πλοία και γενικά για όλα τα ΜΜΜ.
Να κλείσουν όλα τα ταμεία στις φοιτητικές λέσχες για να μπορουν όλοι οι σπουδαστές να σιτίζονται δωρεάν.
Να έχει δυνατότητα ο κάθε νέος, εργαζόμενος, άνεργος να κάνει ανάληψη όλου του μισθού, ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας και των χρημάτων που του στέλνουν οι γονείς του για να περάσει.
Να μπορούν οι μικροκαταθέτες να κάνουν αναλήψεις ποσών που χρειάζονται για τις ανάγκες τους.
Να παγώσουν αυτό το διάστημα όλες οι δόσεις, τα χρέη  ιδιαίτερα οι λογαριασμοί για φως, νερό, τηλέφωνο.
Να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις και για την αγορά φαρμάκων, να μην πληρώνει τίποτε ο λαός αυτές τις ημέρες.


ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ