Έρχεται καύσωνας και θερμοκρασίες μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου-Αναμένεται "καυτή" εβδομάδα (ΦΩΤΟ)

Ήταν έτσι κι αλλιώς ένα δύσκολο καλοκαίρι, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Και τώρα που ο πολιτικο-οικονομικός "καύσωνας" δείχνει να υποχωρεί έρχεται ένας άλλος, ο... κανονικός! 


Από τη Δευτέρα μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού μας επιφυλάσσει... "καυτή" έξοδο! Σύμφωνα με το weather-in-greece.gr, την επόμενη εβδομάδα θα μας "επισκεφτεί" το πρώτο κλασσικό κύμα καύσωνα.

Η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 38 με 40οC ενώ σε περιοχές όπου πάντα οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου!

Το κύμα καύσωνα φαίνεται πως θα κρατήσει μέρες, αφού θα ξεκινήσει από τις 28-29 Ιουλίου και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες 2-3 μέρες του Αυγούστου. Δεν θα είναι όμως το μοναδικό, αφού στις αρχές Αυγούστου αναμένεται και νέο κύμα καύσωνα!

Οι πιο δύσκολες ημέρες θα είναι η ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη με αρκετά 40αρια και πιθανώς ακόμη και παραπάνω στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στα μεγάλα αστικά κέντρα δε αλλά και όχι μόνο θα μιλάμε για επίπεδα καύσωνα, όχι όμως ακραίας ή επικίνδυνης εντάσεως.

Στα νησιά του Αιγαίου ή θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34-36°C και πιθανώς 37°C τοπικά στα Δωδεκάνησα και στην νότια Κρήτη.


Δείτε στον παρακάτω χάρτη ενδεικτικά τις θερμοκρασίες κατά μέσο όρο: