Κατάντια: Στην plaz Τσαμακια Μυτιλήνης προπονείτε ο ΝΟΜ- Χωρίς κολυμβητήριο εδώ και μήνες η Λέσβος

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ
  

Το κλείσιμο  του κολυμβητηρίου αποτελεί την ταφόπλακα  για  τον υγρό στίβο και τη διάλυση των ναυταθλητικών σωματείων, ενώ αν δεν βρεθεί λύση, δεν μπορούμε να μιλάμε  για το υγρό στοιχείο. Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης τον επόμενο μήνα  καλείται να  πάει στην Αθήνα, για να  δώσει τους  αγώνες  πρωταθλήματος  στην Γ Εθνική και οι άνθρωποί του  επέλεξαν να κάνουν προπονήσεις  στη θάλασσα, ώστε να μην χάσουν την επαφή με το στοιχείο. Πρωτόγνωρες καταστάσεις και όμως, αληθινές, για ένα νησί που δεν έχει  κολυμβητήριο για να φιλοξενήσει τα σωματεία και τους αθλητές, βαδίζοντας  στο άγνωστο για  αυτά τα αθλήματα, την κολύμβηση, το πόλο, αλλά  και το ξεσπίτωμα  του πινγκ πονγκ, της πάλης, τμήματα που στεγάζονταν εκεί. Στον ΝΟΜ, πάντως, αν δεν υπήρχε το φιλότιμο, η αγάπη και η ιστορία του Ομίλου, μάλλον και αυτό θα είχε  σβήσει. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχει και εκπροσωπεί το πόλο στο πανελλήνιο κοινό.  

Οι προπονήσεις του Ν.Ο.Μ. πραγματοποιούνται στην πλαζ κάθε απόγευμα, αν φυσικά το επιτρέπουν και οι καιρικές  συνθήκες  και ευτυχώς που για  την ώρα  τα  πράγματα κυλούν ομαλά. Ο προπονητής  των παιδιών Γιώργος Δάλλας, με δηλώσεις του, απευθύνει έκκληση στον Δήμο να βοηθήσει, ώστε μέσα στις  δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνει ο Έλληνας, τουλάχιστον, αφού καινούργιο κολυμβητήριο με τα μέχρι τώρα δεδομένα  δεν μπορεί να  γίνει, να βρεθούν τα  χρήματα  ώστε να γίνουν οι επισκευές που χρειάζονται και η πισίνα να ανοίξει και να φιλοξενήσει ξανά τα παιδιά.

«Το κολυμβητήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλά  αυτό δεν σημαίνει ότι το άθλημα  στο νησί ξεκίνησε επειδή άνοιξε κάποτε το κολυμβητήριο. Από το 1930  υπάρχει ο ναυταθλητισμός  στο νησί» ξεκίνησε να λέει ο ίδιος  εμφανώς προβληματισμένος. 

«Συνεχίζουμε και δεν τα παρατάμε, ώστε να κρατήσουμε ζωντανό το υγρό στοιχείο». Όσο  για την προετοιμασία που σε ανάλογες  περιπτώσεις έπρεπε να  γίνεται στο γλυκό νερό, είπε: «Τι να κάνουμε, είναι και αυτό μια λύση. Έχουμε ως σύλλογος υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσουμε και χωρίς  προπονήσεις δεν μπορείς να αγωνιστείς. 

Είναι, πάντως, μια  ευκαιρία  να  δείξουμε  στους Μυτιληνιούς, ότι ήμαστε  ακόμη ζωντανοί και ότι το λεσβιακό πόλο υπάρχει. Στήσαμε το τερέν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε ο κόσμος  να μας βλέπει που παίζουμε πόλο». Σε ερώτηση τι βλέπει να  γίνεται  με το κολυμβητήριο, δεν έδειξε και τόσο αισιόδοξος. «Πρέπει να  ανοίξει, αφού για  να  γίνει καινούργιο είναι πολύ  δύσκολο. Ο Δήμαρχος είναι άνθρωπος  του αθλητισμού, έχει παίξει πόλο και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας το οξύ πρόβλημα που υπάρχει. Μαθαίνω, όμως, ότι προσπαθεί να βρει μια λύση,  αλλά  αυτή θα πρέπει να  είναι σύντομη, ώστε και αυτοί που είναι υπό σκέψη να εγκαταλείψουν το νερό, να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να  παραμείνουν». Στο πώς  συνδυάζεται το αλμυρό νερό με το γλυκό, στο οποίο θα  βρεθούν οι πολίστες  στα  επίσημα  παιχνίδια, ο Γ. Δάλλας απάντησε, «δεν συνδυάζεται εύκολα, έχει μεγαλύτερη άνωση, θα μας  δυσκολέψει, αλλά εδώ που φθάσαμε  είχαμε  ένδεκα ολόκληρους μήνες να  βραχούμε. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο το κακό από το αλμυρό στο γλυκό» τόνισε  με έμφαση. Για  την συμμετοχή του Ομίλου στο πρωτάθλημα, ο κόουτς επισήμανε «θα πάμε να κάνουμε το καθήκον μας,  ούτε ανεβαίνουμε, αλλά ούτε και πέφτουμε (δεν υπάρχει άλλη κατηγορία), απλά πάμε να αγωνιστούμε και να το διασκεδάσουμε». 

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης