Στις 16 Απριλίου έρχεται από την Ολλανδία το πρώτο τσάρτερ στην Μυτιλήνη

Ακολουθεί η άφιξη των πρώτων Άγγλων επισκεπτών στις 18 του μηνός για να ξεκινήσει το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεων στις αρχές Μαΐου


Τουρίστες από την Ολλανδία θα κάνουν και φέτος «ποδαρικό» στο νησί μας, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σεζόν, με την άφιξη της πρώτης πτήσης τσάρτερ στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, μέσα στη Λαμπροβδομάδα.

Οι πρώτοι Ολλανδοί, που αποτελούν την “μερίδα του λέοντος” στην πίτα του τουρισμού στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια, θα έρθουν στις 16 του μηνός και θα διαμείνουν στον Μόλυβο για 7 έως 15 ημέρες. Το επόμενο τσάρτερ έρχεται από την Αγγλία, δύο μέρες αργότερα, στις 18 Απριλίου και θα φέρει στο νησί μας πάνω από 100 επισκέπτες, κατά βάση παρατηρητές πουλιών, που θα μείνουν σε ξενοδοχεία της Καλλονής.

Όπως είχαν γράψει τα “Νέα της Λέσβου” ήδη σε ρεπορτάζ τους από τις αρχές Μαρτίου, οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού χαμογελούν, βλέποντας ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και η αύξηση στα τσάρτερ μπορεί να φθάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει το 10%. Αν στο ποσοστό αυτό προσθέσουμε και την περσινή, σημαντική αύξηση στις αφίξεις Ευρωπαίων τουριστών που ξεπέρασε το 30%, συμπεραίνουμε ότι η ανάκαμψη στην τουριστική κίνηση είναι μεγάλη και μάλιστα για όλη την διάρκεια της σεζόν, μέχρι και τον Οκτώβριο. Από αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει το πλήρες πρόγραμμα αφίξεων τσάρτερ στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, με τουρίστες από την Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Δανία, κλπ.

«Ξεκινάμε καλά»

Αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση του φετινού καλοκαιριού δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Γιάννης Σαμιώτης: «Είμαστε χαρούμενοι που και φέτος θα ξεκινήσουν από νωρίς να φθάνουν τα τσάρτερ και μάλιστα με πολύ καλές πληρότητες γι’ αυτή την περίοδο. Όπως έχω ξαναπεί, το 2015 θα είναι μια καλή χρονιά και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων είναι πανέτοιμη για να υποδεχτεί τους ξένους και τους Έλληνες τουρίστες. Δουλέψαμε όλο τον χειμώνα και προετοιμαστήκαμε σωστά, κινηθήκαμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης για να διαφημίσουμε το νησί μας. Πιστεύω ότι η οργανωμένη αυτή προσπάθεια φέρνει τα καλά αποτελέσματα και πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση για να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες για τον τουρισμό του νησιού μας και την τοπική οικονομία»


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ