Σήμερα οι εκλογές ανάδειξης του Τοπικού Συμβουλίου Νέων της Λέσβου-Υποψήφιος και ο Δ/ντης του LesvosPost Στεφάνου Γ.

Σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι διεξάγονται οι εκλογές ανάδειξης του Τοπικού Συμβουλίου Νέων της Λέσβου, με 13 μέχρι στιγμής υποψηφίους να διεκδικούν την εκλογή τους στο εννεαμελές όργανο που θα προκύψει.


Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, το μητρώο του… εκλογικού σώματος δεν είναι το μεγαλύτερο δυνατό, αφού μετρά τελικά μόλις 70 άτομα, αλλά η εξέλιξη αυτή σχολιάζεται ως φυσιολογική από την αντιδήμαρχο Εθελοντικών Οργανώσεων και Νέας Γενιάς, Αθηνά Ιωσηφέλλη, η οποία τονίζει πως ουσιαστικά αυτήν τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια να αναδειχθεί ο θεσμός της νεολαίας στην αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της Κυριακής που θα διεξαχθούν στο Παλιό Δημαρχείο, έχουν δικαίωμα συμμετοχής νέοι και νέες ηλικίας 15 έως 28 ετών, οι οποίοι ωστόσο φρόντισαν για την εγγραφή τους στο μητρώο του εκλογικού σώματος του θεσμού κατά το προηγούμενο διάστημα. Η προθεσμία δήλωσης υποψηφιότητας, τώρα, επρόκειτο να λήξει σήμερα το πρωί και μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το ρεπορτάζ, είχαν κατατεθεί 13 στον αριθμό. 

«Θα στηρίξουμε το Συμβούλιο»

Η αντιδήμαρχος Εθελοντικών Οργανώσεων και Νέας Γενιάς, που έχει συντονιστικό ρόλο στη διαδικασία ανάδειξης των εκπροσώπων της νεολαίας στην αυτοδιοίκηση, μιλώντας στο «Ε» στάθηκε στο γεγονός πως ουσιαστικά αυτήν τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια να ανασυσταθεί ο θεσμός.

«Αυτό που εκλαμβάνουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι η νεολαία είναι επιφυλακτική απέναντι σε αυτόν το θεσμό και το βρίσκω λογικό, από τη στιγμή που στο πρόσφατο παρελθόν στη Λέσβο δεν παρουσίασε τη δυναμική που θα περίμενε κανείς.

Ως εκ τούτου, δε μας προέκυψε ένα μεγάλο μητρώο ψηφοφόρων, αλλά αυτό δε μας πτοεί. Άλλωστε, στόχος μας ήταν εξ αρχής να αναδείξουμε το θεσμό και να του δώσουμε τη σημασία που πρέπει και μπορεί να έχει για το άμεσο μέλλον.
Στην κατεύθυνση αυτή, εγώ η ίδια προσωπικά, αλλά και ο δήμαρχος, θα είμαστε δίπλα στο Συμβούλιο που θα προκύψει, να το στηρίξουμε και να κάνουμε από κοινού δράσεις για τη νεολαία…», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Νέων που θα προκύψει, θα είναι εννεαμελές και θα απαρτίζεται από τους πρώτους εννέα σε ψήφους υποψηφίους.

Οι εννέα πρώτοι ακολούθως θα κληθούν να αναδείξουν τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και το γραμματέα του Συμβουλίου, με δική τους εσωτερική ψηφοφορία, και η θητεία τους θα είναι ίδια σε χρονική διάρκεια με αυτήν του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου. 

Με πληροφορίες από το ΕΜΠΡΟΣ

Υποψήφιος για το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Λέσβου ο Δ/ντης του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιος


Ο Δ/ντης και αρχισυντάκτης τουLesvosPost.com δημοσιογράφος Στεφάνου Γεώργιος  κατέθεσε την υποψηφιότητα του στην αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς και θα είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λέσβου που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015.

Το LesvosPost.com και ο Δ/ντης του όπως πάντα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των νέων της Λέσβου με μοναδικό στόχο να ενεργοποιήσει τους νέους και σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου να εξαλειφτούν τα προβλήματα των νέων.

Γι αυτό ο Δ/ντης του LesvosPost.com δημοσιογράφος Στεφάνου Γεώργιος παρόλο το μεγάλο φόρτο εργασίας κατέθεσε μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους νέους της Λέσβου την υποψηφιότητα του στην αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς.

Ο Δ/ντης του LesvosPost.com και το lesvospost.com θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους νέους της Λέσβου ακόμα και αν δεν εκλέγει ο κος Στεφάνου, υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της αντιδημαρχίας Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς αλλά και στο νέο συμβούλιο νέων του Δήμου Λέσβου που θα αναδειχτεί μετά τις διαδικασίες εκλογής..

Οι Αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβούλιου Νέων είναι:

προωθεί την κοινωνική προσφορά των νέων μέσω του εθελοντισμού και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους,

ενισχύει την οικολογική συνείδηση των νέων και την ευαισθητοποίησή τους στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα, 

διοργανώνει ημερίδες, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις για θέματα που αφορούν τους νέους,

μπορεί να συνιστά επιτροπές από μέλη της Συνέλευσης, για τον εντοπισμό και την επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν τους νέους της περιοχής του. 


Η αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων που θα εκλεγεί, προτίθεται να ξεκινήσει δράσεις με στόχο την ουσιαστική επαναφορά του θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου Νέων και την ενεργή συμμετοχή του στα ζητήματα που αφορούν τους νέους της Λέσβου.