«Πόλεμος» στην δημοτική αρχή Γαληνού- Δεν έχουν τελειωμό τα «θερμά» επεισόδια μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής

Μετά το Βέρρο που ξεσπάθωσε προχθές κατά των συναδέλφων του, άλλα δύο μέλη της δημοτικής αρχής ήρθαν σε ρήξη, προσθέτοντας ακόμα ένα επεισόδιο! Κ. Αστυρακάκης και Π. Αλβανόπουλος κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια στην προσυνεδρίαση της παράταξης την περασμένη Δευτέρα


Δεν έχουν τελειωμό τα «θερμά» επεισόδια μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής. Μετά την έκρηξη του αντιδημάρχου Καλλονής, Ταξιάρχη Βέρρου, που έβαλε προχτές ανοιχτά και δημοσίως κατά του συναδέλφου του, αντιδημάρχου Μήθυμνας Στέφανου Αποστόλου, στη μακρά -η αλήθεια είναι- λίστα των ενδοπαραταξιακών αναταράξεων προστίθεται πλέον και η έντονη διένεξη μεταξύ των Κώστα Αστυρακάκη και Παναγιώτη Αλβανόπουλου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της προσυνεδρίασης της παράταξης Γαληνού την περασμένη Δευτέρα, πριν το δύσκολο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολουθούσε με περίπου 100 θέματα στην ημερήσια διάταξή του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού με τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής διαφώνησαν εντόνως για ένα θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση που ακολουθούσε και χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν ήρθαν τελικά στα χέρια!

Έτσι, οι αναταράξεις στην παράταξη Γαληνού, όσο περνάει ο καιρός, αντί να εκτονώνονται, όλο και πληθαίνουν, εντείνοντας τον προβληματισμό σε ό,τι αφορά στην ομαλή λειτουργία της δημοτικής αρχής, αλλά και στην αποτελεσματικότητα διαχείρισης των κρίσεων από τον επικεφαλής της, δήμαρχο Λέσβου.

Ο Παναγιώτης Αλβανόπουλος που παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες ηχηρά από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, χρονικά αποτέλεσε και το πρώτο μέλος της δημοτικής αρχής που εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για πράγματα και καταστάσεις εντός των τειχών της παράταξης του Σπύρου Γαληνού.

Ωστόσο, παρά το ότι έκτοτε δεν απασχόλησε ξανά τα εσωτερικά της δημοτικής αρχής, παραμένοντας σιωπηλά στη συμπολίτευση, την περασμένη Δευτέρα με την τοποθέτησή του ειδικά για το θέμα του νέου τιμολογίου και της επέκτασης της ΔΕΥΑΛ, έκανε ενδεχομένως την πιο σκληρή κριτική στην παράταξή του, καυτηριάζοντας τις απευθείας αναθέσεις που δρομολογούνται για την υλοποίηση έργων από τη ΔΕΥΑΛ στο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο της Λέσβου.


Πήγαν να πιαστούν στα χέρια!

Η… ένταση, ωστόσο, της τοποθέτησής του προκάλεσε έκπληξη μόνο στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και όχι σε εκείνους της συμπολίτευσης, αφού εκείνοι γνώριζαν πως λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, στην προπαρασκευαστική συνάντηση της παράταξης για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ο ίδιος είχε διαφωνήσει έντονα (σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες) με το δήμαρχο.

Πιο συγκεκριμένα, είχε διαφωνήσει για μία δαπάνη ύψους 1.000 ευρώ που προορίζονταν ως έπαθλο στη δραστηριότητα… «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού», που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τις ημέρες των Απόκρεω.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, απευθυνόμενος για πρώτη φορά προς το δήμαρχο μετά από τη διαφωνία τους που τον οδήγησε και στην παραίτηση, ζήτησε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη εισήγηση. Ο δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αντέδρασε, αλλά τελικά αντέδρασε έντονα ο αρμόδιος επί του θέματος αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης.

Σύντομα η αντιπαράθεση μεταξύ Κώστα Αστυρακάκη και Παναγιώτη Αλβανόπουλου πήρε έκταση με ανταλλαγή ύβρεων και με την κατάσταση να εκτονώνεται μόνο όταν παρενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι, με το δήμαρχο ωστόσο να επιλέγει για μία ακόμη φορά να μη σχολιάσει, ή να αντιμετωπίσει ενδεχομένως δραστικά ένα ακόμη επεισόδιο μεταξύ των συνεργατών του.

Με το κλίμα βαρύ, η παράταξη ξεκίνησε ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο και πριν περάσει μισή ώρα, «φόρτωσε» και ο Ταξιάρχης Βέρρος, που ήρθε λίγο αργότερα σε αντιπαράθεση -σε επίπεδο όμως… δηλώσεων αυτήν τη φορά- με τον αντιδήμαρχο Μήθυμνας Στέφανο Αποστόλου, αλλά και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ψάνη. 


Πολλά τα εσωτερικά επεισόδια

Η επεισοδιακή όμως… εβδομάδα για τη δημοτική αρχή που ξεκίνησε με έντονη εσωστρέφεια τη νέα χρονιά, δεν είναι η μοναδική, αφού είναι γνωστό πως στους έξι μόλις μήνες της θητείας της έχει υποστεί ήδη αρκετούς εσωτερικούς κλυδωνισμούς.
Από την παραίτηση Αλβανόπουλου, στην έντονη διένεξη μεταξύ του αντιδημάρχου Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Αλεξίου, έως και στην αντίστοιχη άλλων δύο αντιδημάρχων για τις καρέκλες των γραφείων τους, η δημοτική αρχή έχει πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα έντονης εσωστρέφειας.

Η νέα «επίθεση» του Παναγιώτη Αλβανόπουλου και η αντίστοιχη του Ταξιάρχη Βέρρου είναι τα δύο τελευταία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς είναι γενικότερα γνωστό πως έχουν γίνει και άλλα αντίστοιχα γεγονότα, τα οποία όμως δε διέρρευσαν.

Και οι… ΑΝΕΛ

Είναι κοινή παραδοχή πολλών μελών της δημοτικής αρχής πως «συντηρούνται» ακόμα αρκετές άλλες εσωτερικές έριδες, οι οποίες είναι κι αυτές θέμα χρόνου να «σκάσουν».

Αρκετοί εκ των έσω ισχυρίζονται πως οι πολλαπλοί κλυδωνισμοί οφείλονται σε ένα βαθμό και από την… κομματική επικυριαρχία των ΑΝΕΛ στη δημοτική αρχή, που έγινε ακόμα πιο έντονη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και που εμφανώς πια έχει προκαλέσει επιπλέον δυσαρέσκειες σε μέλη της δημοτικής αρχής που ενδεχομένως τοποθετούνται πολιτικά σε άλλα κόμματα, ή δεν καλοβλέπουν την «ηγεμονία» των Ανεξάρτητων Ελλήνων εντός της δημοτικής αρχής.


Πηγή Εφημερίδα Εμπρός