Με συρματόσχοινα έδεσαν το πλοίο Μυτιλήνη που κινδύνεψε να παρασυρθεί στην στεριά στο Λιμάνι Καρλοβασίου (ΦΩΤΟ)

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες με το πλοίο ''Μυτιλήνη" που βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες καθηλωμένο στο νέο Λιμάνι Καρλοβασίου, λόγω βλάβης στις κύριες μηχανές του.


Χτες τα μεσάνυχτα ο πλοίαρχος και το προσωπικό του πλοίου ζήτησαν την συνδρομή και τη βοήθεια του λιμενικού και των αρχών αφού κινδύνεψε να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους έντασης 11 μποφόρ και να μείνει ακυβέρνητο!

Η άγκυρα του πλοίου αλλά και οι κάβοι δεν ήταν ικανά να κρατήσουν το καράβι ασφαλές στο λιμάνι και ανά πάσα στιγμή μπορούσε να παρασυρθεί και να το πετάξει στη στεριά!
Παρόλες τις προσπάθειες του προσωπικού να δέσουν με ασφάλεια το πλοίο, οι κάβοι έσπαγαν συνεχώς!

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό με επικεφαλής τον Λιμενάρχη κ. Νίκο Κωνσταντέλη, η Πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ από τους πρώτους που πήγαν για βοήθεια ήταν ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Καλατζής με τον κοινοτικό σύμβουλο κ. Μανώλη Νικολού.

Στο σημείο πήγαν μετά από λίγο και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης προκειμένου να κάνουν επιτόπου αυτοψία και να δουν ποια είναι η κατάσταση.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες τελικά ''ασφαλίστηκε'' το πλοίο ''Μυτιλήνη".

Κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τη βοήθεια ειδικού γερανοφόρου οχήματος ιδιώτη, το καράβι ''δέθηκε'' με συρματόσχοινα από την άγκυρά του και φαίνεται πως κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα αφού σε λίγες ώρες και σύμφωνα και με τις προβλέψεις οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν.


Πηγη http://i-samos.gr