Αντιμέτωπος με τα βραχυκυκλώματα στη Μυτιλήνη ο ΔΕΔΔΗΕ

Συνεχείς ήταν οι παρεμβάσεις των συνεργείων τού ΔΕΔΔΗΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν δεκάδες βλάβες που σημειώθηκαν στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος της Μυτιλήνης ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας και της σκόνης.


Σύμφωνα με το emprosnet.gr, ως αποτέλεσμα των βραχυκυκλωμάτων, πολλές περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και ολόκληρο 24ωρο. Η μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Τα βραχυκυκλώματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οφείλονταν σε τρεις παράγοντες: 

στους θυελλώδεις ανέμους που μετέφεραν σταγονίδια από το θαλασσινό νερό στις κολώνες, στην υγρασία και στην άμμο που μεταφέρθηκε στην ατμόσφαιρα και κυριολεκτικά σκέπασε τη Μυτιλήνη. Η άμμος επικάθισε στους μονωτήρες που βρίσκονται στους στύλους και σε συνδυασμό με την υγρασία, τους μετέτρεψαν σε αγωγούς. Αποτέλεσμα ήταν τα βραχυκυκλώματα να διαδέχονται το ένα το άλλο σε πολλά σημεία του νησιού.

Τα συνεργεία τού ΔΕΔΔΗΕ είτε αποκαθιστούσαν τις βλάβες είτε προσπαθούσαν να ξεπλύνουν τους μονωτήρες από την άμμο και το θαλασσινό νερό για να προλάβουν τα βραχυκυκλώματα.

Ο τομεάρχης Δικτύου τού ΔΕΔΔΗΕ για τη Λέσβο, Χρυσόστομος Μπάμπουρας, δήλωσε πως οι ζημιές είναι αναλογικά μικρές για το μέγεθος της κακοκαιρίας.


Πηγη energypress.gr