Χιονιάς προ των πυλών και στην Λέσβο

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως αναμένεται να κατηφορίσουν πρός την ανατολική Μεσόγειο αλλάζοντας άρδην τον καιρό στην χώρα μας .


Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά και θα έχει ώς κύρια χαρακτηριστικά ,τους θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις χιονοπτώσεις οι οποίες θα πολιορκήσουν ακόμα και τις πεδινές περιοχές όχι μόνο της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και των νησιών ,κυρίως του Αιγαίου. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία την Δευτέρα (9.2),αρχικά, αναμένουμε σε ολόκληρη την χώρα κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και στις πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας .Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ακόμα νοτιότερα και ίσως χιονίσει ακόμα και σε περιοχές της Πελοποννήσου με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα στα Δυτικά και Βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχουμε εκ νέου και νεα επιδείνωση του καιρού με ένταση των χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στον κεντρικό Αιγαίο ακόμα και τα 9 Beaufort ενώ η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση δεν θα ξεπεράσει στα Βόρεια τους 2 στα Κεντρικά τους 3 και στα νησιά τους 5-7 βαθμούς Κελσίου. 

Την Τρίτη (10.2) η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής στην Ανατολική Πελοπόννησο ,τις Κυκλάδες και την Κρήτη με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα.Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ήλιο με δόντια. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις από βόρειες διευθύνσεις ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Την Τετάρτη (11.2) τα τελευταία στοιχεία δείχνουν εξασθένιση των φαινόμενων στις περισσότερες περιοχές αλλά ακόμα υπάρχουν πιθανότητες για κάποια παράταση των φαινόμενων στα ανατολικά προσήνεμα .

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε......


Πηγη meteo-news.gr