Χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και πάλι η Λέσβος- Δυνατοί άνεμοι εντάσεως 9-10 μποφόρ στο Αιγαίο

Θυελλώδεις άνεμοι 9 με 10 μποφόρ πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.


Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου και κατά κρίση πλοιάρχου.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: στα νότια από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από 2 έως 7 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη 11-02-2015

Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με
Χιόνι η χιονόνερο στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη νησιωτική χωρά. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια θαλασσιά τμήματα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 α 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία

Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασια: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.