Μικροί πυροσβέστες εν δράσει στο 4ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Έναν «απρόσμενο επισκέπτη» υποδέχθηκαν  χθες το πρωί στο σχολείο τους, οι μικροί μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης.


Ένα μεγάλο όχημα της πυροσβεστικής μαζί με πυροσβέστες βρέθηκε στην αυλή τους στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που οργάνωσε η διεύθυνση του σχολείου μαζί με τους γονείς και βεβαίως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ οργανώνονται συχνά . Μάλιστα χθες το 9ο και 11ο Δημοτικά σχολεία επισκέφθηκαν το κτίριο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Η επίσκεψη όμως της Πυροσβεστικής μαζί με όχημα  σε σχολείο, δεν είναι κάτι σύνηθες και αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία που γέμισε χαρά τους μικρούς μαθητές.

Η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Θεοφανέλλη Ελένη και οι  νηπιαγωγοί Ελένη Σουρλάγκα και Αικατερίνη Αζαρέρ οργάνωσαν αυτή την επίσκεψη για το σχολείο. Όπως μας λέει η κ. Σουρλάγκα βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ο πατέρας  μαθητή του νηπιαγωγείου είναι πυροσβέστης. «Είμαστε πολύ τυχεροί που ο πατέρας ενός παιδιού προσφέρθηκε να βοηθήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη αυτή και βέβαια και η Πυροσβετική υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ήταν μια επίσκεψη που τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ, είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στο πυροσβεστικό όχημα ,να δουν τα όργανα να μάθουν πως λειτουργεί , ενώ οι πυροσβέστες τους έδειξαν πως χρησιμοποιούν τη μάνικα, έριξαν νερό. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που ενθουσίασε τα παιδιά».

Τα 35 παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν από την επίσκεψη των πυροσβεστών, μαζί με το Πυροσβεστικό όχημα αλλά και πλήρη εξοπλισμό τους. Όπως μας λένε οι εκπαιδευτικοί , είχαν εντυπωσιαστεί ενώ «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις του πυροσβέστες για τη δουλειά τους.

Οι πυροσβέστες τους ενημέρωσαν επίσης  για τη χρήση και το πώς μπορούν να βοηθήσουν οι πυροσβεστήρες που βρίσκονται στην αίθουσά τους, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μετά το τέλος της επίσκεψης οι μαθητές γέμισαν με ζωγραφιές τους την αίθουσα εκφράζονται με μπογιές και  χρώματα την εμπειρία που έζησαν.
«Ανταποκρινόμαστε  κάθε φορά στα αιτήματα των σχολείων για επισκέψεις και ενημέρωση. Είναι κάτι που μας γεμίζει και εμάς χαρά, αφού τα παιδιά μας υποδέχονται με ενθουσιασμό και παρακολουθούν με προσοχή την ενημέρωση που τους γίνεται.  Πολλά  παιδιά μάλιστα μας δηλώνουν ότι θέλουν και εκείνα να γίνουν πυροσβέστες μεγαλώνοντας» λέει μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου» ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κ.Λευτέρης Ελευθεριάδης.

Πηγή : Τα Νέα της Λέσβου

Ρεπορτάζ : Πέλλη Γιακουμή

Αναδημοσίευση: lesvoreport.gr