Στο Πλωμαρι….. γκρινιάζουν για τα τηλεοπτικά κανάλια και ξεχνούν τον αργό θάνατο του Κέντρου Υγείας

Από εποχής Δημαρχίας Δημήτρη Βουνάτσου, στο Πλωμάρι ξεκίνησε το πρόβλημα με την αναμετάδοση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.


Τότε είχαν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις και πολλοί αγανακτισμένοι συμπολίτες μας είχαν δώσει το παρόν στο δημοτικό συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν.

Σήμερα το πρόβλημα παραμένει παρά την παρουσία της DIGEA στη Λέσβο. Στην τοποθεσία που υπάρχουν οι κεραίες, δηλαδή στην Αγκαθερή, δεν έχει τοποθετηθεί προς το παρόν ο απαραίτητος εξοπλισμός αναμετάδοσης του ψηφιακού σήματος.

Η DIGEA πήρε το ψηφιακό φάσμα συχνοτήτων στη χώρα μας, για ένα κομμάτι ψωμί και δεν δίνει τα χρήματα που απαιτούνται διότι έχει συμπληρώσει το πληθυσμιακό ποσοστό ή το γεωγραφικό ποσοστό, που είναι υποχρεωμένη να καλύψει, βάση των συμφωνιών που έχει υπογράψει.

Οι πολίτες ξεκίνησαν ξανά να γκρινιάζουν για αυτό το θέμα, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Μανώλης Αρμενάκας στην πρόσφατη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο πρώην δημαρχείο, απέδωσε μέρος των ευθυνών στο κράτος και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και είπε ότι αν χρειαστεί θα ζητήσει να γίνει έρανος για να μαζευτούν τα απαραίτητα χρήματα για να μπουν τα μηχανήματα στην Αγκαθερή. Εχτές πληροφόρηθήκαμε ότι η Περιφέρεια θα εκδώσει δελτίο τύπου ως απάντηση στα λεγόμενα του Αντιδημάρχου.

Τι είναι πιο σημαντικό, τα κανάλια ή το κέντρο υγείας; Η ψυχαγωγία ή η υγεία;

Θα πρέπει όμως οι κάτοικοι του Πλωμαρίου και των χωριών, να ενημερωθούν από όλους εμάς που γνωρίζουμε ότι το κέντρο υγείας Πλωμαρίου, οδηγείτε σε αργό θάνατο. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόθεση την τωρινής πολιτικής ηγεσίας που βασίζεται σε έκθεση της περίφημης “Task Force”, είναι να παραμείνει μόνο ένα κέντρο υγείας σε όλο το νησί. Είναι κοινό μυστικό ότι αν κάποιο κέντρο υγείας πρόκειται να παραμείνει ενεργό, αυτό θα είναι της Καλλονής. Καλλικράτης δηλαδή και στην υγεία της Λέσβου.

Εδώ στο Plomarinews έχουν γραφτεί πολλές φορές τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρου, ακόμα και διαφόρων υλικών και ειδών καθαρισμού. Είναι γνωστό ότι έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας όταν χρειάστηκαν διακομιδή με ασθενοφόρο και δεν υπήρχε οδηγός βάρδιας. Και φυσικά οι γιατροί και το προσωπικό, καλούνται να εργαστούν υπό δύσκολες συνθήκες.

Πρόσφατα ο κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Λέσβου, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του ΕΚΑΒ. Επί ημερών του δεν λύθηκε το πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου.
Η άποψη μας, είναι ότι το κέντρο υγείας οδηγείται σε αργό θάνατο.

Εκλογές έχουμε στις 25 Ιανουαρίου, θα πρέπει να μη ξεχνάμε αυτούς που μας έχουν κοροϊδέψει όλα αυτά τα χρόνια και να είμαστε πολλοί προσεκτικοί στις επιλογές μας. Κοινοποίηστε το άρθρο και ενημερώστε τους πιο μεγάλους σε ηλικία που δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο.


Πηγή συνεργάτες μας plomarinews.gr