Πρώτη η Ν.Δ στον Άγιο Στράτη 3ο ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ-ΑΝ. Ελλ- 1ος ο Παπαγιαννιδης σε σταυρούς

Έντονα επηρέασε την προσέλευση των ετεροδημοτών η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας στο Αη Στράτη. Μόλις 27 Αγιοστρατήτες που ζουν εκτός νησιού ταξίδεψαν από τα μέρη που κατοικούν για να ψηφίσουν.


Στα δύο εκλογικά τμήματα του νησιού προσήλθαν συνολικά 165 εκλογείς από τους 877 εγγεγραμμένους αναδεικνύοντας καθαρό νικητή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.  

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στα δύο εκλογικά τμήματα του νησιού. Η μία εκ των δύο εκλογικών αντιπροσώπων που παρέμενε αποκλεισμένη στη Λήμνο, ταξίδεψε τελικά το Σαββάτο ακτοπλοϊκώς. Σε περίπτωση που επέμενε η κακοκαιρία ως σχέδιο ανάγκης είχε προβλεφθεί η μεταφορά της με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Από τους 165 εκλογείς που προσήλθαν και στα δύο εκλογικά κέντρα του Αγίου Ευστρατίου η Ν.Δ. έλαβε 74 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 32, το Ποτάμι 11 και το ΚΚΕ έλαβε 11. Ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ με 9 ψήφους, η Χρυσή Αυγή με 8, η Τελεία 7 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11.

Πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο  Δημήτρης Παπαγιαννίδης με 33 με τον Χαράλαμπο Αθανασίου να Ακολουθεί με 19 και τον Παύλο Βογιατζή με 18. Για τον ΣΥΡΙΖΑ 14 σταυρούς έλαβε ο κ. Κότσαλης και από 5 οι κ. Ζερδελλής, Ζωγράφου, Πάλλης.

«Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα» δήλωσε η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή και συμπλήρωσε: «δυστυχώς για μία ακόμα χρονιά ελάχιστοι από τους Αγιοστρατήτες που δεν κατοικουν στο νησί ήρθαν για να ψηφίσουν. Η κακοκαιρία ήταν ο λόγος που πολλοί δεν διακινδύνευσαν ένα ταξίδι στο νησί» 


Πηγη ΕΜΠΡΟΣ