Νέα mini – bus για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης

Έφθασαν την περασμένη Παρασκευή στην Μυτιλήνη τα δύο mini – bus που αγόρασε το Αστικό ΚΤΕΛ από την Γερμανία με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών του.


Τα λεωφορεία, συνολικής χωρητικότητας 35 θέσεων, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και πριν αγοραστούν από το ΚΤΕΛ εξυπηρετούσαν τις αστικές συγκοινωνίες στην Ιταλία.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασίσει η Διοίκηση ποιες γραμμές θα εξυπηρετούν, ενώ από το Σαββατοκύριακο το ΚΤΕΛ έχει δεχτεί πάμπολλα αιτήματα πελατών του τόσο από συνοικίες της Μυτιλήνης όσο και από τα κοντινά χωριά για να δρομολογηθούν στις περιοχές τους.

Παρά την οικονομική κρίση και τη σημαντική μείωση της κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το Αστικό ΚΤΕΛ είχε αποφασίσει από τις αρχές της χρονιάς να επενδύσει στην ανανέωση του στόλου του, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες που παρέχει και προσελκύοντας περισσότερους επιβάτες. Την περασμένη άνοιξη αγόρασε δύο μεγάλα λεωφορεία Mercedes, 100 θέσεων προς αντικατάσταση των παλιών οχημάτων και επέκταση των γραμμών του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Μικρά και ευέλικτα

Στο τέλος του καλοκαιριού, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά και να προμηθευτεί μικρά και ευέλικτα οχήματα για τις ανάγκες της πόλης αλλά και χωριών με στενούς δρόμους όπου η προσέγγιση ενός μεγάλου λεωφορείου είναι προβληματική. Μετά από έρευνα αγοράς και τιμών, το ΚΤΕΛ παρήγγειλε τα δύο mini – bus (που βλέπετε στις φωτο) χρονολογίας 2007, σύγχρονης τεχνολογίας και άψογα συντηρημένα που έφθασαν στην Μυτιλήνη την Παρασκευή. Διαθέτουν 15 θέσεις για καθήμενους και 20 για όρθιους επιβάτες, κλιματισμό, ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες, σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μέτρα πυρασφάλειας, βάσει των ευρωπαικών προδιαγραφών.

Από το Σαββατοκύριακο, η Διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να φτιάξει το νέο πλάνο για τα δρομολόγια που εκτελεί με βάση την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των οχημάτων της. Για τον λόγο αυτό τα mini – bus “δοκιμάζονται” σε γραμμές τόσο εντός της πόλης, όπως π.χ. Νοσοκομείο – Χάλικας όπου υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, καθώς και στα δρομολόγια προς Αφάλωνα και Μόρια, όπου οι στενοί δρόμοι των οικισμών δεν επιτρέπουν την είσοδο των μεγάλων λεωφορείων και τα παράπονα των επιβατών είναι συχνά. Παράλληλα, γίνεται χρονομέτρηση της διάρκειας των δρομολογίων με τα μικρά λεωφορεία, ώστε να ανακοινωθούν αλλαγές στο πρόγραμμα όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το mini – bus  του Δήμου

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Πάρης Μολυβιάτης, στόχος της εταιρείας είναι να μπορέσει να προμηθευτεί ακόμη ένα μεγάλο λεωφορείο στις αρχές του 2015, αλλά και να πάρει την τελική θετική απάντηση από τον Δήμο για την παραχώρηση του δικού του mini – bus που επί χρόνια παραμένει εγκαταλελειμμένο. «Από την πρώτη μέρα που ήρθαν τα mini – bus, οι επιβάτες έρχονται στον Σταθμό και μας ζητούν να τα εντάξουμε στις περιοχές τους. Έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για να ανανεώσουμε τον στόλο μας και μας στηρίζουν. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα πλάνο που θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες μας, βάσει των αναγκών που υπάρχουν σε κάθε συνοικία ή χωριό».

“Ανεβαίνει” η κίνηση

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες, λόγω των γιορτών, έχει αυξηθεί η κίνηση με τα αστικά λεωφορεία, τόσο εντός της Μυτιλήνης όσο και από τα κοντινά χωριά. «Η ψυχολογία του κόσμου ανεβαίνει σε περιόδους γιορτών και κινείται περισσότερο. Έχουμε παρατηρήσει ότι όταν πληρώνονται τα δώρα, οι συντάξεις και οι επιδοτήσεις, η επιβατική κίνηση αυξάνεται. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει από το σπίτι του και να διασκεδάσει».
                                                                             
 Πηγή : Νέα της Λέσβου

Ρεπορτάζ : Ντίνα Βερβέρη 


Αναδημοσίευση: lesvosreport.gr