ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ: Ξανά «γυαλιά-καρφιά» η πολυκατοικία της Ικτίνου στην Μυτιλήνη…..Τι θα γίνει με αυτήν την κατάσταση;

Για 4η φορά γίνεται στόχος αναρχικών η πολυκατοικία της Ικτίνου 2 στην Μυτιλήνη οπού στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α, αλλά και του συνδέσμου του ΠΑΟΚ καθώς και πολλά γραφεία επαγγελματιών, και το δικηγορικό γραφείο του αντιδημάρχου Πλωμαριου κ Αρμενακα, αλλά φυσικά και το γραφείο όπου στεγάζεται το lesvospost.com.


Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχτηκε η πολυκατοικία της Ικτίνου 2 στην Μυτιλήνη χτες το βράδυ.

Οι δράστες έσπασαν την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας με πέτρες και ξύλα στη οδό Ικτίνου 2 στην Μυτιλήνη και έγραψαν στους τοίχους αντιφασιστικά συνθήματα.

Ειδικότερα χτες λόγω του ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ η πολυκατοικία και τα γύρω στενά ήταν φρουρούμενα από δυνάμεις των ΜΑΤ από νωρίς το απόγευμα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα περίπου 30-40 άτομα με μαύρα διακριτικά και σημαίες κατευθυνθήκαν από την οδό Σμύρνης στην Καβετσου και εισήλθαν στην οδό Ικτίνου οπού υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ.

Εκεί αφού συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ πέταξαν πέτρες και φερτά υλικά προς τους αστυνομικούς αλλά και την είσοδο της πολυκατοικίας σπάζοντας την τζαμαρία.

Αμέσως μετά ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, οι γνωστοί-άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο έξω από τον ΟΤΕ Μυτιλήνης και εξαφανιστήκαν στα στενά της Έρμου.

Για πολλές ώρες οι άνδρες των ΜΑΤ παρέμειναν στο σημείο της πολυκατοικίας φοβούμενοι νέο κύκλο επεισοδίων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι αναρχικοί δεν έμειναν μόνο εκεί καθώς προκάλεσαν εκτεταμένες ζημίες σε τράπεζες, αλλά ακόμα έσπασαν και καταστήματα στην Ερμού.


Αυτή είναι η 4η φορά που η συγκεκριμένη πολυκατοικία γίνεται στόχος βανδάλων και οι ένοικοι ζητούν άμεσα την συνεχόμενη φύλαξη του κτηρίου από αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της νύχτας.