Παύλος Βογιατζής: Κόκκινη γραμμή για μένα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»

Συνέντευξη στην εκπομπή του Δημήτρη Γιατζόγλου στο ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90.1 έδωσε χθες το πρωί ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.


Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ανέφερε τα ακόλουθα:
Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες βουλευτών για το θέμα της προεδρικής εκλογής δήλωσε πως πράγματι τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πως ο ίδιος έχει βρεθεί σε αρκετές τέτοιες συζητήσεις με βουλευτές όλων των πολιτικών χώρων.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να αρχίσει άμεσα η διαδικασία, επισημαίνοντας πως εάν χαθεί τώρα η ευκαιρία, η συνταγματική αναθεώρηση θα πάει το 2020.

Ως προς τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές, ο Βουλευτής είπε πως αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πολιτική αστάθεια και τον κίνδυνο εκλογών, ενώ εκτίμησε πως θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα.


Σε ό,τι αφορά στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, διευκρινίζοντας για ακόμη μία φορά πως ο ίδιος κάνει λόγο για ΦΠΑ στα νησιά, όχι για ΦΠΑ στη διαμονή, είπε ότι για εκείνον αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή, εξηγώντας πως ο μειωμένος συντελεστής που ισχύει σήμερα αποτελεί ένα μέτρο για να καλύπτεται το κόστος μεταφοράς προϊόντων και κατοίκων, με το οποίο ούτως ή άλλως είναι επιβαρυμένες οι νησιωτικές περιοχές. Συνεπώς, τη στιγμή που για τους νησιώτες όλα είναι ήδη ακριβά, μία τέτοια αύξηση θα είναι εντελώς καταστροφική για τις τοπικές οικονομίες των νησιών ολόκληρης της χώρας, και βεβαίως, ακόμη πιο καταστροφική για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δεδομένης της άμεσης γειτνίασης με την Τουρκία.