Δήμαρχος Λέσβου «Στόχος μου ήταν η παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση και όχι να αποδοθούν ευθύνες και να καταδειχθούν ένοχοι»

Σχετικά με την διευκρινιστική δήλωση που αναφέρεται στο Δελτίου Τύπου (07/12/2014), όσον αφορά τα γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός αναφέρει τα εξής:


“Η δήλωσή μου για την υπεύθυνη στάση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αστυνομίας και διαδηλωτών, αναφέρεται αποκλειστικά από τη χρονική στιγμή της άφιξής μου στο Δημοτικό Θέατρο και έπειτα και όχι σε προγενέστερα περιστατικά. Στόχος μου ήταν η παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση και όχι να αποδοθούν ευθύνες και να καταδειχθούν ένοχοι. Σε αυτή μου την ενέργεια, οι δυο πλευρές συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη υπευθυνότητα και η δήλωσή μου αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτό. Άλλωστε, η υπεύθυνη αυτή στάση και ο μεσολαβητικός μου ρόλος  κρίνεται εκ του αποτελέσματος, με την εκτόνωση της κατάστασης και την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Θεωρώ ότι και κατά τη διήμερη κατάληψη του Δημαρχείου που προηγήθηκε, η στάση των διαδηλωτών ήταν υπεύθυνη και επαινετή και γι’ αυτό τους  ευχαριστώ. 

ΒΙΝΤΕΟ Γιωργος Παπαδοπουλος