Έχεις χιούμορ; 7 λόγοι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου!

Ας το παραδεχτούμε, ο άνθρωπος χωρίς χιούμορ εντάσσεται αυτόματα στην ευρύτερη κατηγορία των flat ατόμων που αξίζει να τους συναναστρέφεσαι στη καλύτερη των περιπτώσεων ...1 φορά τη βδομάδα.


Κι αν δεν σου αρέσει αυτή η γενίκευση, μπορείς απλά να παραδεχτείς ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αποδειχθεί βαρετός και γκρινιάρης στην πορεία. Καλύτερα να το ρίχνεις στα καμμένα ανέκδοτα όπως αυτά του Στάθη στο Ράδιο Αρβύλα, δηλαδή να κάνεις μια φιλότιμη προσπάθεια να προκαλέσεις γέλιο και διάθεση, παρά να έχεις να πεις μια πετυχημένη ατάκα από τότε που τελείωσες το νηπιαγωγείο στο Αρσάκειο. 

Ιδού, όχι το ένα ούτε τα δύο, αλλά τα πολλά γιατί:

Σε κάνει πιο δημοφιλή.

Προς Θεού, μην ντυθείς με όλο τον εξοπλισμό του κλόουν του τσίρκου Μεντράνο για να πιάσεις φιλίες με τους τελευταίους των Μοϊκανών, που στην τελική δεν αξίζουν και να ασχολείσαι. Για άτομα όμως που σε ενδιαφέρουν και σου τραβούν την προσοχή, είναι καλό να επιστρατεύεις τον καλύτερο χιουμοριστικό εαυτό σου, να υιοθετείς φρέσκες ατάκες και να γίνεσαι η καλύτερη παρέα που θα μπορούσαν να έχουν. Προσοχή όμως! Να είσαι πάντα αληθινός/η, όχι δήθεν μόνο και μόνο για το θεαθήναι και τις φωτογραφίες στο Facebook.  

Καταπολεμά τη βαρεμάρα.

Μια αστεία γκριμάτσα, μια τσιριχτή φωνή, μια πετυχημένη μίμηση φτιάχνει το κέφι το δικό σου και της παρέας σου. Μη διστάζεις να τσαλακώνεσαι σε ανθρώπους που σε ξέρουν και σ' εκτιμούν, no matter what! Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αγχώνεσαι μη φανείς γελοίος και για να ψάχνεις το ταίρι της κάλτσας (άσχετο, αλλά ήθελα να το πω). Όσοι πάλι ενοχλούνται ...τη βόλτα τους!

Σε κάνει εξυπνότερο/η.

Μια καλή αίσθηση του χιούμορ είναι πραγματικό δώρο αλλά και σημάδι υψηλού IQ, καθώς συνίσταται στην επιλογή και στην έξυπνη χρήση των κατάλληλων φράσεων ώστε να φτάσεις στο «αστείο». Ακόμα και η μία λέξη παίζει τεράστιο ρόλο. Είτε θα παγώσουν από τις κρύες μάζες που θα εκτοξεύσεις είτε θα κυλιούνται στο πάτωμα από τα γέλια. Είναι εν ολίγοις η στιγμή που γίνεσαι εθελοντής ηθοποιός και βλέπεις από πρώτο χέρι τι τραβάνε οι επαγγελματίες του είδους για να κάνουν ακόμα και τον πιο κομπλεξικό άνθρωπο να γελάσει.

Κάνεις ένα πολύτιμο δώρο στην υγεία σου.

Είτε μόνος σου τα λες και μόνος σου γελάς είτε ξεσηκώνεις όλη την παρέα με τις ατάκες, να θυμάσαι ότι ένα διαρκές γέλιο (ακόμα και το νευρικό μετά την κότα που σήκωσε το ένα πόδι και μετά σήκωσε και το άλλο) ωφελεί τα μέγιστα την υγεία σου. Συγκεκριμένα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, μειώνει τις ρυτίδες, συσφίγγει τους μύες του προσώπου, μειώνει το άγχος, απελευθερώνει την ανεκμετάλλευτη ενέργεια και προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αρκεί να σου πω ότι στις χώρες της Ανατολής, εξασκούν τη yoga του γέλιου, μαζεύονται όλοι μαζί και γελάνε χωρίς λόγο και αιτία. 

Ελαφραίνει τις σοβαρές καταστάσεις.

Εκτός από κάποιες περιστάσεις που δεν υπόκεινται στις θεραπευτικές ιδιόκτητες της πλάκας και δεν επιδέχονται διακωμώδηση, υπάρχουν πολλές φορές που ο σαρκασμός και το χιούμορ βοηθούν να πάρεις κάποια πράγματα πιο χαλαρά (όχι όμως αψήφιστα). Ο χρόνος μπορεί να είναι γιατρός, αλλά μην τα αφήνεις όλα επάνω του. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και επένδυσε σε τεχνητό boost γέλιου. Θα βοηθήσεις τόσο εσένα όσο και τους γύρω σου...

Επαγγελματική επιτυχία

Ο μουντρούχος άνθρωπος που γκρινιάζει 10 φορές το δευτερόλεπτο, που γελά κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα πετύχει στη δουλειά του. Πολύ απλά γιατί όταν δεν έχεις καλή διάθεση, οι εγκεφαλικές λειτουργίες πέφτουν σε λήθαργο σαν αυτόν που κοιμούνται οι πολικές αρκούδες. Άρα, πώς θα κατεβάσεις ιδέες κι εν τέλει πώς θα πάρεις προαγωγή, οεο;!

Δίνει διάρκεια και ποιότητα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Ερωτικές και φιλικές. Οι ατάκες που γίνονται θεσμός σας, οι φράσεις που καταλήγουν viral σας δένουν για πολύ καιρό σαν παρέα ή σα σχέση. Αφήστε κάτω τα smartphones και κοροϊδέψτε ανελέητα την τύπισσα με το πορτοκαλί μαλλί, το φούξια σουτιέν με την παγιέτα, τα παπούτσια καρφιά και το στρινγκ που βλέπει κατά το Θεό. Δεν είναι σωστό; Σκασίλα μας! Κι έχω πορτοκαλί μαλλί σκέψου!

Το γέλιο είναι εξάρτηση και καλή επιρροή. Όσο περισσότερο διαχέετε στην ατμόσφαιρα τόσο το καλύτερο. Γέλα ρε, τι σου ζητάνε;


Πηγη neopolis.gr