Τα εντοπίσαμε | 17 σημάδια πως έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα με τον/την κολλητό/ή σου!

Στις μέρες μας, η γενιά μας είναι αρκετά εξοικειωμένη στην ιδέα να έχεις έναν κοντινό φίλο του αντίθετου φύλου, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι.


Όσο κι αν υποστηρίζουμε όμως, ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, τις περισσότερες φορές, ανεξάρτητα από το ποιες ήταν οι αρχικές προθέσεις, ένας από τους δύο αρχίζει να αναπτύσσει (κάτι παραπάνω από φιλικά) συναισθήματα για τον άλλον. Έχω δει αρκετούς γνωστούς μου να ερωτεύονται τον κολλητό ή την κολλητή τους για διάφορους λόγους, είτε επειδή νιώθουν άνετα μαζί τους κι υπάρχει τρομερή χημεία, είτε επειδή όποτε έρχονται σε επαφή μαζί τους νιώθουν μια ερωτική έλξη.

Αν αισθάνεσαι κάπως μπερδεμένος/η μέσα σου, ίσως τα παρακάτω σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι αισθάνεσαι γι' αυτόν/ή τελικά...


Στέλνετε μεταξύ σας μηνύματα 24 ώρες το 24ωρο. Σε μια φιλία είναι απόλυτα λογικό να επικοινωνείς συχνά μέσα στη μέρα με κάποιον, όμως το να στέλνεις μηνύματα με ένα άτομο του αντίθετου φύλου πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, να λέτε «Καλημέρα!» και «Καληνύχτα!» τότε μιλάμε για ένα διαφορετικό είδος σχέσης, κάτι περισσότερο από απλή φιλία.

Ενδιαφέρεσαι για την ευτυχία του/της περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου φίλου σου. Θέλεις κάθε φορά να γνωρίζεις ποιες είναι οι επιθυμίες του/της και προσπαθείς να τις πραγματοποιήσεις με όποιο τρόπο μπορείς, ώστε να εξασφαλίσεις το χαμόγελο στα χείλη του/της. Μπορεί να σου ζητήσει ακριβώς το ίδιο πράγμα ένας/μία από τους/τις κολλητούς/ες σου και να σου φανεί αγγαρεία να το κάνεις. Όμως, όταν στο ζητήσει εκείνος/η ακούγεται τελείως διαφορετικά από τα χείλη του/της.

Μιλάς μαζί του/της για τα πάντα χωρίς να αισθάνεσαι άβολα. Μπορείς να μοιραστείς προσωπικές ιστορίες και να μιλήσεις για ευαίσθητα θέματα, χωρίς να νιώθεις κάποιου είδους ντροπή. Ξέρεις ότι θα σ' ακούσει για οτιδήποτε κι αν του πεις, από το πιο χαζό μέχρι το πιο σοβαρό και κάθε φορά σ' ενδιαφέρει να ακούσεις τη γνώμη του.

Γνωρίζεις την παραμικρή λεπτομέρεια γι' αυτόν/αυτήν. Κάθε φορά που βρίσκεστε παρατηρείς τα πάντα πάνω του/της. Ξέρεις ποιο είναι το αγαπημένο του/της φαγητό, πως προτιμάει να πίνει τον καφέ του/της, ποια κολόνια φοράει, ποιες είναι οι παραξενιές του/της, γενικά τι του/της αρέσει και τι όχι, με τι εκνευρίζεται και με τι χαμογελάει.

Του/της κάνεις συχνά κομπλιμέντα. Όποτε σου δίνεται η ευκαιρία για να του/της αναφέρεις πως σου αρέσει κάτι πάνω του/της, δεν τη χάνεις με τίποτα. Θέλεις να είσαι ο/η πρώτος/η που θα του πει πόσο πολύ του/της πηγαίνει το καινούριο του/της κούρεμα, πόσο όμορφα είναι ντυμένος/η σήμερα, πόσο όμορφος/η δείχνει όταν χαμογελάει, κλπ.

Μπορείς να ολοκληρώσεις εύκολα τις προτάσεις του/της. Ξέρεις τι θέλει να πει, πότε θέλει να το πει και με τι ύφος θα το πει. Με λίγα λόγια, μπορείς να διαβάσεις τις σκέψεις του/της!

Ανάμεσα στο πλήθος, θα είναι το πρώτο άτομο που θ' αναζητήσεις. Σ' ένα πάρτι ή σ' ένα μαγαζί που σε περιμένει η παρέα σου, δεν σ' ενδιαφέρει να δεις κανέναν άλλον πρώτα, εκτός από τον/την κολλητό/ή σου (τουλάχιστον για τα πρώτα πέντε λεπτά).

«Σε σκέφτηκα όταν...». Σου τυχαίνει να φέρνεις συχνά στο μυαλό σου τον/την κολλητό/ή σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε επειδή άκουσες κάποιο τραγούδι που σου τον/την θυμίζει, είτε επειδή έκανες κάτι που είχε τύχει να κάνατε μαζί, είτε επειδή γενικά τον/την σκέφτεσαι!

Οι αγκαλιές σας είναι κάτι περισσότερο από αγκαλιές για 'σένα. Κάθε φορά που αγκαλιάζεστε, νιώθεις μια έλξη (ερωτική να το πω;) μεταξύ σας, την οποία προσπαθείς και να αγνοήσεις. Βέβαια, αυτό συμβαίνει όχι μόνο με τις αγκαλιές, αλλά και με διάφορα άλλα αγγίγματα.

Στην οικογένεια σου, όλοι τον/την γνωρίζουν. Και μπορεί οι άνθρωποι να μην τον/την έχουν δει καν από κοντά ακόμα, αλλά ξέρουν ήδη πολλά γι' αυτόν/ή. Μα, πώς φαίνεται ότι μιλάς συνέχεια γι' αυτόν/ή! (εδώ πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα)

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου πολλές φορές να τον/την χαζεύει ...και να γυρίζεις το κεφάλι, όποτε σε κοιτάζει. Εντάξει ντε, δεν είναι και τόσο κακό που τον/την θαυμάζεις! (Σε δικαιολογώ τώρα)

Όποτε σου συμβαίνει κάτι καλό, είναι το πρώτο άτομο που θες να το μάθει. Θέλεις να μοιραστείς μαζί του/της οτιδήποτε όμορφο συμβαίνει στη ζωή σου, γιατί ξέρεις ότι πάντα θέλει να ακούσει για τα επιτεύγματα σου, δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό μ' εσένα κι εσύ ...πάντα θέλεις να του/της μιλάς γι' αυτά. Αν υπάρχουν και φορές που έχεις κάνει πράγματα μόνο και μόνο για να ακούσεις μπράβο από τα χείλη του/της, τότε μιλάμε για ...φως φανάρι.

Αντίστοιχα, όποτε σου συμβαίνει κάτι κακό, είναι το πρώτο άτομο που θες να το μάθει. Εντάξει, εννοείται πως θα το πεις και στους φίλους/ες σου, αλλά σαν τη δική του παρηγοριά δεν είναι κανενός. Γιατί αλήθεια;

Κι ας περάσουμε τώρα στα πιο τρανταχτά...

Κάθε φορά που σας ρωτούν αν είστε ζευγάρι, εσύ αισθάνεσαι αμήχανα να απαντήσεις. Αρκετά συχνά σας περνούν για ζευγάρι και κάθε φορά που σας ρωτάνε πόσο καιρό είστε μαζί, διευκρινίζετε ότι είστε απλά ...φίλοι. Βέβαια, από μέρους σου υπάρχει μια αμηχανία και γυρίζεις προς το μέρος του/της κολλητού/ής σου σε φάση: «Τι απαντάμε τώρα;», γιατί μέσα σου ξέρεις πως δεν θα σε πείραζε να ακούσεις και το...«ναι είμαστε μαζί!».

Ζηλεύεις όταν σου μιλάει για κάποιον/α άλλο/η. Μπορεί να μην το δείχνεις (κρατάμε και τους τύπους), αλλά μέσα σου το πράσινο τερατάκι της ζήλιας απλά σου τρώει το μυαλό κι εύχεσαι να μην είναι καλύτερος/η από εσένα.

Όποτε είσαι μεθυσμένος/η, σκέφτεσαι να στείλεις μήνυμα γράφοντας αυτά που αισθάνεσαι. Είναι η στιγμή που σου βγαίνει αβίαστα να πεις ό,τι πραγματικά νιώθεις γι' αυτόν/ή, αλλά κάτι μέσα σου σε κρατάει πίσω να μην το κάνεις. Αρχικά, γιατί δεν είναι κι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσεις σε κάποιον που αγαπάς τα συναισθήματα σου κι έπειτα, επειδή με μια τέτοια παράτολμη κίνηση μπορεί να τον/την χάσεις, έτσι απλά μέσα σ' ένα βράδυ.

Υπάρχουν φορές που σκέφτεσαι αν θα ταιριάζατε σαν ζευγάρι. Από τη μια χαμογελάς όταν σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι κάποια στιγμή μεταξύ σας, από την άλλη σκέφτεσαι πως με κάτι τέτοιο μπορεί να χαλάσει η φιλία σας, εάν δεν αισθάνεται κι εκείνος/η το ίδιο. Και κάπως έτσι καταλήγεις μπερδεμένος/η...

Επειδή έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση σου - αν όντως σου συμβαίνει κάτι τέτοιο - το προτιμότερο είναι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου όσο είναι νωρίς και να μην φοβάσαι για το τι πρόκειται να γίνει. Τουλάχιστον είτε αισθάνεται το ίδιο είτε όχι, θα είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρος/η απέναντι σ' ένα άτομο που αγαπάς. Μπορεί να πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα σου περάσει κι ότι ευτυχώς που το κράτησες κρυφό και δεν χάλασες τη φιλία σας, όμως στο τέλος πραγματικά δεν θ' αντέξεις. Όποτε, έτσι κι αλλιώς, θα μαθευτεί. Γιατί να βασανίζεσαι και να πληγώνεις τον εαυτό σου κάθε φορά που τον/την βλέπεις με κάποιον/α άλλο/η; Ειδάλλως, θα φτάσει η στιγμή που θα είναι ...πολύ αργά και θα μετανιώνεις που δεν του/της μίλησες! Προσωπικά, ήταν η καλύτερη επιλογή που έκανα μέχρι τώρα στις σχέσεις μου!


Πηγή neopolis.gr