«Ειδική Διάκριση για τον Τρόπο Αφήγησης» στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης στον διαγωνισμό «Cineμαθεια»

Στην φετινή παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας  διαγωνισμού «Cineμαθεια» που διοργανώθηκε στην Χίο το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιονίου 2014, το σχολείο μας απέσπασε «Ειδική Διάκριση για τον Τρόπο Αφήγησης»  στην  ταινία  «Το Μεγάλο Σαλπάρισμα».


Η ταινία «Το Μεγάλο Σαλπάρισμα»  που αποτέλεσε την φετινή μας συμμετοχή στο φεστιβάλ «Cineμαθεια» είναι μια προσπάθεια κινηματογραφικής μεταφοράς του διηγήματος «Το Μεγάλο Σαλπάρισμα» μέσα από την συλλογή διηγημάτων του Στράτη Μυριβήλη «Το γαλάζιο βιβλίο». Όμορφες ερμηνείες, λαογραφικές αναφορές, ιστορικές αναφορές και απεικόνιση της ναυτικής κουλτούρας έναν αιώνα πριν,  σε συνδυασμό με   έντονα συναισθήματα συγκίνησης συνθέτουν την πολύ καλή προσπάθεια της κινηματογραφικής μας  ομάδας (καθηγητών και μαθητών). Η όλη προσπάθεια κατάδειξε πραγματικά τις δυνατότητες της τέχνης (του κινηματογράφου) στην υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας αλλά και στην διαμόρφωση στάσεων ζωής και κουλτούρας μέσα από την συνεργατικότητα  και την συναισθηματική τριβή που επέφερε η ολοκλήρωση αλλά και η επιβράβευση της.


Θεωρώντας τέλος ότι οι συλλογικές προσπάθειες των σχολικών δραστηριοτήτων πρέπει να αναδεικνύονται και να προβάλλονται, για το καλό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, σας ενημερώνουμε οτι έχουμε αναρτήσει την ταινία στην ιστοσελίδα του σχολείου μας      http://e-epal-mytilinis.gr/  όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να την παρακολουθήσει.