Νύχτα ξελογιάστρα και αφορολόγητη. Στο απυρόβλητο τα κέντρα διασκέδασης

Νωρίς νωρίς φαίνεται πως θα παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα οι εκπρόσωποι του φοροελεγκτικού μηχανισμού, αφήνοντας ουσιαστικά τη νύχτα στο απυρόβλητο.


Οι προληπτικοί έλεγχοι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, θα περιοριστούν στα εστιατόρια, τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες, ενώ θα πέφτουν σε... χειμερία νάρκη όταν ξυπνάνε οι λάτρεις τις νυχτερινής διασκέδασης και οι τουρίστες που έχουν έρθει να ζήσουν τον μύθο τους.

Γιατί όμως κέντρα διασκέδασης, συναυλίες, μπαράκια αλλά και η νυχτερινή ζωή στο σύνολό της θα μείνει στο απυρόβλητο; Επειδή οι εφοριακοί δεν έχουν από τον νόμο τη δυνατότητα να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους.

Αυτή τη δυνατότητα είχε μόνο το ΣΔΟΕ και η νέα υπηρεσία (ΥΕΔΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία όμως παραμένει ακόμα στα χαρτιά.
Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών περιορίζεται στην απόφαση της νέας γενικής γραμματέως της Δ.Ε. Κατερίνας Σαββαΐδου που ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο για να αποσπαστεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή.

Όσοι πάλι υπάλληλοι ενδιαφέρονται για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε τουριστικές περιοχές θα πρέπει να εκφράσουν την επιθυμία τους σήμερα Δευτέρα στην υπηρεσία τους.

Να σημειωθεί πως εκείνοι που θα διατεθούν θα αποσπαστούν στις εφορίες Σύρου, Ρόδου, Πάτρας, Πολυγύρου, Καβάλας, Χαλκίδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Βόλου και Πύργου.