"Δίπλα" στον "Αρίσταρχο" του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης η ΑΕΛ Καλλονής

«Όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις»  (P.Coehlo)


Με μότο αυτή τη φράση και απώτερο σκοπό να βάλουν στην επιστήμη το δικό τους ελάχιστο λιθαράκι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας «Αρίσταρχος» διέπρεψαν και πάλι. Ο λόγος για τους ισάριθμους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης οι οποίοι με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Γιώργο Κοντέλλη έβαλαν πριν μήνες στα σκαριά μία φιλόδοξη  αποστολή. Την κατασκευή ενός μικροδορυφόρου με σκοπό την παρατήρηση του Ήλιου μέσω ρομποτικού μηχανισμού που τον εντόπιζε και προσανατόλιζε προς αυτόν μια κάμερα και ένα φασματοσκόπιο για να παρατηρηθεί το φάσμα και να υπολογισθεί η απόστασή του από τη Γη.

Παλεύοντας με τα δικά τους κύματα αλλά με γνώμονα την εμπιστοσύνη στη γνώση, την εφευρετικότητα και το ταλέντο τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να φιγουράρουν ανάμεσα στα 14 Ευρωπαϊκά σχολεία που επελέγησαν από την ESA, κοινώς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, για να λάβουν μέρος στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό CANSAT που διεξήχθη στη Νορβηγία από 1 έως 5 Ιουνίου.
Η Καλλονή στάθηκε αρωγός της προσπάθειας της ομάδας ενισχύοντας την αποστολή η οποία επέστρεψε στη Μυτιλήνη έχοντας αποσπάσει τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό και μάλιστα στην κατηγορία των προχωρημένων. Σημειωτέον ότι τα μέλη του "Αρίσταρχου" έχουν ήδη στο ενεργητικό τους και άλλες διεθνείς διακρίσεις επάνω σε παλαιότερα projects που αφορούν στο διάστημα.

Η παρουσίαση της εφεύρεσης των λιλιπούτειων επιστημόνων και του καθηγητή κ. Κοντέλλη πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής 27 Ιουνίου σε αίθουσα του Επιμελητήριου παρουσία γονέων, καθηγητών και λοιπών ενδιαφερομένων.

Μεταξύ όσων ακούστηκαν από το Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου κ. Καπιωτά και τον κ. Κοντέλλη απευθύνθηκαν ευχαριστίες σε όσους συνέδραμαν στην επίτευξη της αποστολής μεταξύ των οποίων και η οικογένεια της Καλλονής.

Φωτο aelk.gr