2 Χρυσά - 1 Αργυρό Μετάλλιο για Λέσβιους αθλητές στο 44ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου

Στο αγωνιστικό προσκήνιο ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε  οι πόλεις των Σερρών με το 44ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου των κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων και την συμμετοχή 12 χωρών της ΄Ενωσης  και το Λουτράκι με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  των κατηγοριών Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α΄ και με την συμμετοχή 600 αθλητών-τριών της Νοτίου Ελλάδος.


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ΠΠ-ΠΚΑ΄ εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι παρακάτω αθλήτριες  της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου και  του «ΑΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ»

1η στα 300Μ ΠΚΑ΄ ήταν η ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΥΡΤΑ με επίδοση 41.70,  αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοσή της είναι η 2η καλύτερη επίδοση του αγωνίσματος όλων των εποχών.

1η στον Ακοντισμό ΠΚΑ΄ ήταν ΜΗΤΣΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ με βολή στα 37.60μ.
2η στα 3000Μ Βάδην η ΚΕΛΕΜΕΝΗ ΜΠΑΡΙΜΕ με επίδοση 15.25.50.
Αξιόλογη εμφάνιση και επιτυχίες έφεραν και οι παρακάτω αθλητές του «ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ»

Η ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ στα 300Μ ΠΚΑ΄,  7η με 44.47.

Η ΙΜΠΡΟ ΠΑΜΕΛΑ στα 1000μ. ΠΚΑ΄,  9η με 3.19.44 και

Ο ΜΑΙΝΕΜΕΝΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ στα 1000μ. ΠΠΑ΄,  16ος με 3.04.04.

΄Ατυχος στάθηκε ο ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΙΟΥ  του ΑΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ Μυτιλήνης, στο ΄Αλμα Επί Κοντώ του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ε-Ν,  όταν κατά την τελευταία προπόνηση του έσπασε το Κοντάρι του (της ίδιας εταιρείας με της Νικόλ Κυριακοπούλου) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο καρπό του.

Παρ΄ όλα αυτά  δεν το έβαλε κάτω (ας μη ξεχνάμε πόσο άσχημα μπορεί να επηρεάσει ψυχολογικά  έναν αθλητή αυτό το γεγονός) μπήκε στον αγώνα και  προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, πράγμα που έχει αποδείξει σε όλους μας   αφού η καλύτερη επίδοσή του  φέτος στους αγώνες  είναι τα  4.90μ. και στις προπονήσεις  του  έχει καταφέρει να  πετάξει και να ξεπεράσει και τα 5.00μ. Οι ενοχλήσεις όμως στον καρπό του χεριού του έπειτα από τον τραυματισμό του, δεν τον άφησαν να  ανέβει ψηλά και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είχε 3ις άκυρες προσπάθειες στα 4.70μ έτσι  ήρθε 6ος  στα αποτελέσματα του άλματος  επί κοντώ.

Το δικό μας κορίτσι η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΤΙΝΑ που μέχρι  και πέρσι αγωνιζόταν στον ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟ Καλλονής και φέτος στον ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,   αγωνίστηκε  δοκιμάζοντας  ένα νέο αγώνισμα για εκείνη τα 5000μ.,  τερματίζοντας στην 6η θέση με επίδοση 20.27.56.


Το Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου συγχαίρει όλα τα παιδιά για  τις επιτυχίες και τα αποτελέσματα που έφεραν στους αγώνες, τους προπονητές τους κ.κ. Γρηγόρη Κοντό, Γιώργο Πάνου και Κιουλάφα Σταύρο, τα σωματεία τους και τις οικογένειες τους και τους εύχεται να είναι πάντα υγιής , να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους  κάνοντάς μας όλους   υπερήφανους.