Διεκόπησαν πάλι οι εργασίες στην οδό Ναυμαχίας Έλλης μέχρι να παραλειφθούν οι πέτρες από την Τουρκία

Προσωρινά διακόπηκαν οι εργασίες στην οδό Ναυμαχίας Έλλης, κι αυτό μέχρι να παραλειφθούν οι πέτρες από την Τουρκία που θα χρησιμοποιηθούν στην πλακόστρωση των πεζοδρομίων.


Το τελικό στρώμα ασφάλτου θα πέσει μετά το τέλος των εργασιών στα πεζοδρόμια, ενώ παράλληλα θα προχωρούν και οι αναμορφώσεις στις νησίδες από τον αρχαιολογικό χώρο μέχρι και τη διασταύρωση με την οδό Κρήνης. Στον εργολάβο έχει επίσης υποδειχθεί η βελτίωση των ανωμαλιών στα σημεία που τελειώνει το καινούργιο ασφαλτικό, προκειμένου να εξομαλυνθούν η απότομες ράμπες που έχουν δημιουργηθεί.

Εντός προθεσμιών, αλλά με αρκετές διακοπές προχωρά το έργο ανάπλασης στην οδό Ναυμαχία Έλλης. Μετά τα υπόγεια δίκτυα και τα λιμενικά έργα που προκάλεσαν καθυστερήσεις μηνών, οι εργασίες έχουν σταματήσει και πάλι, αυτήν τη φορά λόγω έλλειψης υλικών. Συγκεκριμένα ο εργολάβος περιμένει να παραλάβει την παραγγελθείσα ποσότητα πέτρας από την Τουρκία, για να ξεκινήσει τις εργασίες πλακόστρωσης. Ήδη τα προπαρασκευαστικά έργα για τη λιθόστρωση έχουν ολοκληρωθεί, με τα μέτωπα των πεζοδρομίων να είναι έτοιμα.

Η πέτρα θα είναι ίδια ακριβώς με αυτή της οδού Κομνηνάκη και όχι σαν αυτή του ήδη υπάρχοντος λιθόστρωτου πεζοδρομίου στην περιοχή ακριβώς απέναντι από το ΙΚΑ και τον αρχαιολογικό χώρο.

Η τετραγωνισμένη πλακόστρωση, και όχι ακανόνιστη, που θα αποτελούσε και τη συνέχεια του ήδη υπάρχοντος πεζοδρομίου, είναι σύμφωνα με την πρόβλεψη της μελέτης. Επίσης, συγκεκριμένη απάντηση δεν υπάρχει για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες, μια και αυτό εξαρτάται από το πότε θα παραλειφθούν οι πέτρες από την Τουρκία.

Εντός χρονοδιαγράμματος

Παρά την καθυστέρηση, δεν υπάρχει πρόβλημα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, αφού ο εργολάβος έχει προθεσμία να το παραδώσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Ωστόσο επιχειρηματίες της περιοχής ήδη μετρούν αρκετούς μήνες με μπόλικη ταλαιπωρία λόγω της σκόνης από τα χωμάτινα πεζοδρόμια, ενώ ο δρόμος καταπονεί οδηγούς και αυτοκίνητα. Ειδικότερα, οι σκάρες των υπονόμων εξέχουν δημιουργώντας επικίνδυνα «σαμαράκια», ενώ στην ένωση της παλιάς με την καινούργια άσφαλτο έχουν δημιουργηθεί απότομες ράμπες. Μάλιστα μόλις ξαναρχίσουν οι εργασίες, ο εργολάβος έχει λάβει οδηγίες να εξομαλύνει τα σημεία μέχρι να πέσει το τελευταίο στρώμα ασφάλτου.

Το τελικό στρώμα ασφαλτοτάπητα θα πέσει αφού τελειώσουν σχεδόν όλες οι εργασίες στα πεζοδρόμια. Ο λόγος είναι για να αποφευχθεί η φθορά του από τις εργασίες των συνεργείων και να παραδοθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Να διευκρινιστεί πως καινούργιο ασφαλτικό θα πέσει και στο κομμάτι από τον αρχαιολογικό χώρο μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Κρήνης, όπου ξεκινά το καινούργιο τμήμα του δρόμου. Στο ίδιο σημείο θα ξεκινήσουν οι εργασίες στις νησίδες παράλληλα με αυτές της πλακόστρωσης, και νέα διαμόρφωση θα υποστεί και η νησίδα στη διασταύρωση με την Κρήνης.


Πηγή Εφημερίδα Εμπρός