«Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε πολιτικούς υποψηφίους»- Ταμπέλες σε καταστήματα της Μυτιλήνης

Έκλεισαν τα ψηφοδέλτιά τους οι περισσότεροι επικεφαλής των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη δημοτικής και περιφερειακής αρχής, άλλος με λιγότερους και άλλος με περισσότερους υποψηφίους.


Παράλληλα, τα παρασκηνιακά παιχνίδια και η στήριξη που απολαμβάνουν από κομματικούς μηχανισμούς, καλά κρατούν. Μόνο που δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου παρατηρείται αλλαγή πλεύσης από την αρχική, που επηρεάζουν την κλίση της πλάστιγγας. Και τούτη τη φορά δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και τα κόμματα, που δείχνει να διαμορφώνουν μια κατάσταση, αλλά και οι παράγοντες της στρογγυλής θεάς!!!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκράτης μέχρι την τελευταία στιγμή, ορισμένοι άλλαξαν στρατόπεδο, ενώ προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς το κόστος του παραβόλου που οφείλουν να καταβάλουν οι υποψήφιοι. Αναρωτιούνται πόσο κοστίζει: 100, 150 ή 200; Δεν ξέρουμε τι κλήθηκαν και τι κατέβαλαν τελικά οι ενδιαφερόμενοι, όμως εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι για τους δημοτικούς συμβούλους είναι εκατό και για τους περιφερειακούς 150.

Και ενώ μας μένουν περίπου τρεις εβδομάδες για την διεξαγωγή των εκλογών, χαρακτηριστική είναι η αδιάφορη αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι των πολιτευτών και των διεκδικητών της διοίκησης του τόπου. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως η αδιαφορία έχει μετατραπεί σε άρνηση, αποστροφή που πιθανότατα να μεταφραστεί και σε επιθετικότητα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προειδοποίηση που υπάρχει στις προσόψεις κάποιων καταστημάτων και επιχειρήσεων της Ερμού και ιδιαίτερα της Επ. Σκάλας. Γράφουν : «Απαγορεύεται αυστηρά και ανεξαιρέτως η είσοδος σε πολιτικούς υποψηφίους και παρατρεχάμενους των!!!. Σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για οποιαδήποτε αντίδρασή μας.»