Πρόστιμα για το κάπνισμα στην Λέσβο

Μετά από μια σύντομη περίοδο που γίνονταν συστάσεις στους επιχειρηματίες και τους πελάτες των καταστημάτων της Μυτιλήνης, ξεκίνησε η επιβολή προστίμων.


Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου. Το μέλος τού Δ.Σ. Παναγιώτης Παπαρίσβας ανέφερε πως την Τρίτη σε μία τουλάχιστον περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 50 ευρώ σε πελάτη καφετέριας της νότιας Μυτιλήνης και πρόστιμο 600 ευρώ στην επιχείρηση.

Επίσης τα κλιμάκια που κάνουν τους ελέγχους εξετάζουν αν οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις τηρούν βιβλίο καπνιζόντων. Η μη τήρηση του βιβλίου αυτού επισύρει κυρώσεις.

Στη συζήτηση που έγινε, ο πρόεδρος Θράσος Καλογρίδης σημείωσε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα από τη στιγμή που αυτό προβλέπει ο νόμος. Το μέλος τού Δ.Σ. Γιώργος Εγγλέζος σημείωσε πως το μεγάλο πρόστιμο δε θα έπρεπε να επιβάλλεται στις επιχειρήσεις, αλλά στους πελάτες. Διότι έχει παρατηρηθεί πως πολλοί πελάτες, παρ’ ότι τούς γίνονται συστάσεις, καπνίζουν αδιαφορώντας για τις ισχύουσες απαγορεύσεις.

Ο Παναγιώτης Τσουπής τόνισε πως είναι απαράδεκτο να πραγματοποιούνται έλεγχοι για το κάπνισμα ή άλλοι έλεγχοι στα καταστήματα μαζικής εστίασης τις μέρες και τις ώρες που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Βαγγέλης Μυρσινιάς σημείωσε πως δεν μπορεί να μην εφαρμόζεται ο νόμος στις καφετέριες και τα άλλα καταστήματα μαζικής εστίασης την ώρα που εφαρμόζεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και τα αεροπλάνα


Πηγη Εφημεριδα Εμπρος