Μάρτης «γδάρτης»- Έρχονται πολικές θερμοκρασίες και χιόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλαγή θα παρουσιάσει από το Σάββατο ο καιρός στην χώρας μας με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμους καθώς και τις βροχές στα πεδινά και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.


Από την Δευτέρα ,μάλιστα, η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα φέρει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θράκης και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς.

Πιο αναλυτικά για το Σάββατο αναμένουμε νεφώσεις σε ολόκληρη την χώρα οι οποίες στην Θράκη την Ανατολική Μακεδονία ,την Ανατολική Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά ,την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι αυξημένες και θα σημειώνονται κατά περιόδους βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο  από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ. Στην Κρήτη από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6 μποφόρ ενώ στα  Δωδεκάνησα από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 8 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα είναι παρόμοιες με αυτές του Σαββάτου με περαιτέρω ,όμως , ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο που θα φτάνουν τοπικά ακόμα και τα 8 Beaufort. Από την Δευτέρα,όπως είπαμε και παραπάνω, ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου με νέα πτώση της θερμοκρασίας καθώς και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βορειοανατολικής χώρας . 

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίζουν να πνέουν θυελλώδεις φτάνοντας στο Ιόνιο τα 7 και στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 Beaufort.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία από την Τρίτη οι άνεμοι θα εξασθενίσουν σημαντικά ενώ τα φαινόμενα θα έχουν πιο παροδικό χαρακτήρα.Να τονίσουμε ,βέβαια, ότι την νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Πηγη meteo-news.gr