Τέσσερις αγώνες της ΑΕΛ Καλλονής ελέγχονται ως ΥΠΟΠΤΑ από την ΟΥΕΦΑ
Tρία νέα ύποπτα ματς της Σούπερ
Λίγκας αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".
Ετσι τα ύποπτα ματς
ανέρχονται σε 9, από τα οποία 4 αφορούν στην Καλλονή και τα 3 στα Γιάννενα.
Τρία νέα ύποπτα ματς της
Σούπερ Λίγκας αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Σύμφωνα με
τους φακέλους που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ τα παιχνίδια αυτά είναι:
14η αγωνιστική, 8/12/13 Καλλονή-Παναθηναϊκός (0-4)
22η αγωνιστική, 2/2/14, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης (0-2)
24η αγωνιστική, 8/2/14, Βέροια-Ολυμπιακός (0-5).
Ετσι τα ύποπτα ματς ανέρχονται σε 9,
από τα οποία 4 αφορούν στην Καλλονή και τα 3 στα Γιάννενα.
Η εταιρεία Sport-radar που έχει συμβληθεί με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία έστειλε τα πλήρη στοιχεία του ΣΑΣΑ (Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης) και η αθλητική εισαγγελεία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, όπως έκανε και στους άλλους 6 ύποπτους αγώνες της περιόδου 2013-14, που είναι:
Βέροια-Γιάννενα 2-2
Παναθηναϊκός-Γιάννενα 3-1
Γιάννενα-ΠΑΟΚ 0-2
Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0
ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (κύπελλο)
Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5
Ετσι τα ύποπτα ματς ανέρχονται σε 9, από τα οποία 4 αφορούν στην Καλλονή και τα 3 στα Γιάννενα.
Σχόλιο LesvosPost.com
Οι ενδείξεις της ΟΥΕΦΑ προκύπτουν
από τη σχετική μελέτη ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της εταιρείας
"Sports Radar" με την οποία και συνεργάζεται, αλλά θα πρέπει να
σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος ο συγκεκριμένος
τρόπος με τον οποίο χαρακτηρίζονται "ύποπτα" τα παιχνίδια.
H εκπομπή έφερε στο φως νέα στοιχεία για τη νέα εισαγγελική έρευνα των στημένων αγώνων.Σύμφωνα με την UEFA οι «Ιntegrity Οfficers» αποτελούν ένα δίκτυο που λειτουργεί από το 2011 σε κάθε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και αποτελείται από ένα φυσικό πρόσωπο του οποίου τα βασικά καθήκοντα περιγράφονται ως εξής:
α) Να λειτουργεί ως σύνδεσμος και να ανταλλάσσει πληροφορίες μεταξύ των ποδοσφαιρικών και των κρατικών αρχών σε θέματα που αφορούν χειραγωγημένους αγώνες,
β) να διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με παίκτες, προπονητές και διαιτητές για την αντιμετώπιση του φαινομένου,
γ) να εποπτεύει τις πειθαρχικές διαδικασίες.
Από ερωτήματα που δέχθηκε σε διεθνές συνέδριο του ΠΣΑΠ που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 ο «Ιntegrity Οfficer» της ΕΠΟ Γιάννης Ντζούφρας προέκυψε ότι:
α) Παρότι εξήγγειλε σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, από το 2011 έως σήμερα δεν έχει διοργανώσει ούτε ένα, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με μια από τις βασικές αρμοδιότητές του.
β) Παρότι χαρακτήρισε «άριστη» τη σχέση του με τις αρχές (κυβερνητικές και δικαστικές), δεν εισέφερε τίποτα στην αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για τους στημένους αγώνες που έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ούτε έκανε γνωστή την ύπαρξή του.
γ) Παρότι πρέπει να επιβλέπει τις πειθαρχικές διαδικασίες, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν οι ύποπτοι αγώνες της Σούπερ Λίγκας έχουν διαβιβαστεί ή θα διαβιβατούν στην Πειθαρχική Επιτροπή.
Με βάση όλα αυτά η αντεισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί αν υπήρξαν περιπτώσεις ψευδορκίας στη δίκη για τους στημένους αγώνες.Η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της είχε χαρακτηρίσει το ποδόσφαιρο ως σκοτεινό χώρο στον οποίο επικρατεί ο νόμος της σιωπής.Μάλιστα, είχε κάνει ειδική αναφορά σε μάρτυρες, οι οποίοι παρά τη θεσμική θέση που κατείχαν σε ΕΠΟ και ΟΠΑΠ δεν εισέφεραν τίποτα στη διαδικασία. Πλέον θα ερευνηθεί εάν και κατά πόσο απεκρύβησαν από τους μάρτυρες πραγματικά περιστατικά που ήταν σε γνώση τους, όπως για παράδειγμα ο θεσμικός ρόλος του "Integrity Oficcer" Γιάννη Ντζούφρα, ο οποίος ήδη κατέθεσε στην εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την τηλεοπτική "ΔΙΚΗ", ένα εντυπωσιακό στοιχείο προκύπτει από τα απολογητικά υπομνήματα που κατατέθηκαν στην 29η ανακρίτρια Βασιλική Λυκοπούλου. Όλοι οι πρόεδροι της Σούπερ Λίγκας και ex officio αντιπρόεδροι της ΕΠΟ δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν απολύτως τίποτε για το θέμα της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή! Ήδη κατέθεσαν 47 σύμβουλοι της ΕΠΟ ως ύποπτοι και η δικογραφία επιστράφηκε στην επίκουρο οικονομική εισαγγελέα Αγγελική Κουρινιώτη, η οποία θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων υπό την επιστασία του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Υπολογίζεται ότι η ΕΠΟ πλήρωσε
Την ίδια στιγμή ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου ανέλαβε καθήκοντα στην χηρεύουσα -εδώ και δυόμιση χρόνια- θέση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επί αθλητικών θεμάτων: Ο κ.Θανάσης Ακριτίδης, παλαιός ποδοσφαιριστής του Κιλκισιακού, την προηγουμένη εβδομάδα ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον προϊστάμενο της αθλητικής εισαγγελίας Χάρη Λακαφώση και τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Αριστείδη Κορέα για το σύνολο των ερευνών που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ.Ακριτίδης αντικατέστησε τον κ.Τάσο Κανελλόπουλο, ο οποίος παύθηκε από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό. Μάλιστα ο αδελφός του Θανάσης Κανελλόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, είναι κακουργηματικά κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Πηγή: www.skai.gr
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ