48ώρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου- συλλαλητήριο την 19 Μαρτίου στα Κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης

Ανακοίνωση


Αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και σχεδιάζεται από την ίδια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ εκφράζοντας κυρίως τα συμφέροντα του τραπεζικού αλλά και του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου, δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και ο μοναδικός τρόπος για να επιβληθεί είναι η ένταση του αυταρχισμού, η καταπάτηση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και η αστυνομική καταστολή.
Ο Δημόσιος Τομέας θύμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, και η ραγδαία μείωση του αριθμού των εργαζομένων, συνθέτουν την εικόνα υποβάθμισης των υπηρεσιών. Παράλληλα, η εφαρμογή της διαθεσιμότητας σε μια σειρά από νευραλγικούς τομείς (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση) οδηγούν σε διάλυση τα υπολείμματα του κοινωνικού κράτους, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να μην τεθούν στο κοινωνικό περιθώριο.
 Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) θα οδηγηθούν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι απλά η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου (στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνόμων και υπαλλήλων άλλων Υπουργείων).

Όλες και όλοι στη 48ώρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 11:00πμ στα Κεντρικά λύκεια Μυτιλήνης.
Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους.


Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                       ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

Η συγκυβέρνηση:
Σπέρνει απολύσεις, διαθεσιμότητες, ανεργία, φτώχεια, φόρους, δυστυχία.
Διαλύει τις κοινωνικές δομές Υγείας, Παιδείας, Ασφά-λισης, Πρόνοιας και τις αντικαθιστά με την ελεημοσύνη
Ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.
Στην εκπαίδευση:
Προωθεί τον ανταγωνισμό των σχολείων με την ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Ξεκινά τα σεμινάρια στα στελέχη για να προετοιμάσει τους πρόθυμους που θα εφαρμόσουν την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ δηλ. τον ανταγωνισμό μεταξύ μας για να διατηρήσουμε τη θέση εργασίας και το μισθό και επιχειρεί να διαμορφώσει σχέσεις εξάρτησης από τη διοικητική ιεραρχία..
Επιβάλλει την υποταγή στην κρατική παιδαγωγική και την «αυθεντία» των σχολικών συμβούλων.
Μας συκοφαντεί και μας οδηγεί στα πειθαρχικά.
Μετατρέπει το δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικοποιημένο πεδίο που συνδέεται με επιχειρήσεις.
Διευρύνει την ελαστική εργασία (ΕΣΠΑ) για να αντικαταστήσει τους μόνιμους και να περάσουν οι απολύσεις που απαιτούν Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Εμείς:
Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία, το σχολείο, την εκπαιδευτική νομοθεσία, το περιεχόμενο των γνώσεων, το αναλυτικό πρόγραμμα, τα βιβλία, το ρόλο που μας αντιστοιχεί. Με ένα κίνημα παιδείας και βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών κι όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου, της αγοράς και του κέρδους. Που να μορφώνει ανθρώπους για να μπορούν να κατανοούν, να ερμηνεύουν και να αλλάζουν τον κόσμο και τη ζωή τους. Σε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο των όλων και των ίσων, με δημοκρατία, με ελευθερία στη σκέψη, τη δράση και την έκφραση.
Αγωνιζόμαστε για:
Ανατροπή της συγκυβέρνησης της Ε.Ε. - ΔΝΤ. Έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα της πολιτικής τους.
Κατάργηση των  νόμων για αυτοαξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση, του ΔΥΚ και του Πειθαρχικού κώδικα. (διώξεις-απολύσεις)
Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα. Ακώλυτη βαθμολογική - μισθολογική προαγωγή.
Διορισμοί για κάθε εκπαιδευτικό έργο σε κάθε σχολείο και μόνιμη δουλειά για όλους. ενάντια στην ελαστική εργασία.

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ