Τους διέλυσε ο Μπεν και με 10….. ΑΕΛΚ-ΒΕΡΟΙΑ 0-3 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Μπεν να κάνει χατ τρικ, η Βέροια έκανε μεγάλο... άλμα παραμονής, καθώς έκανε «περίπατο» στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας 0-3 την Καλλονή!  



Η Βέροια έπαιζε… τη ζωή της στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Καλλονή και ο Μπεν της έδωσε το φιλί της ζωής. Ο Αφρικανός πέτυχε χατ-τρικ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ντόστανιτς (3-0), παρότι έπαιζε από το 52’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σισοκό. 

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά (88' Χωριανόπουλος), Μαρσέλο (74' Φουρλάνος), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ποντάνι (83' Καζάκης), Γιονάν Γκαρσία, Περόνε.

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοϊτς, Βεργώνης, Μπεν Ναμπουχάνε (87' Μπάρμπας), Μπαργκάν (83' Παυλίδης), Καλτσάς, Γκονσάλβες (56' Τραπ).


Ο αγώνας

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Για την Καλλονή ο Χογκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γιορέντε δεξιά στην άμυνα, ο Ποντάνι αριστερά και οι Ζακουάνι, Αναστασιάδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κεϊτά, Μαρσέλο και μπροστά τους δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Γιονάν Γκαρσία και στον άξονα ο Λεοζίνιο. Μοναδικός προωθημένος ο Περόνε.

Για τη Βέροια ο Καντιμοίρης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Σιόντη να γυρνάει πίσω ελέω απουσιών και να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Αμαραντίδη το αριστερό και τους Βέρτζο, Σισοκό να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Όστοϊτς και Βεργώνης στα χαφ και μπροστά τους ο Καλτσάς δεξιά, ο Μπαργκάν αριστερά και ο Μπεν στον άξονα. Στην κορυφή ο Γκονσάλβες.

Το ματς ξεκίνησε και κύλησε δίχως να έχει πολύ καλό ρυθμό, με την Καλλονή να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Από τη μεριά της, η Βέροια είχε δύο καλές στιγμές και στην τρίτη κατάφερε να πετύχει το γκολ. Το σουτ του Μπαργκάν με το εξωτερικό στο 5' ήταν αδύναμο και δε δυσκόλεψε τον Χογκ, ενώ ο αυτό του Λεοζίνιο στο 13' έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.

Άλλο ένα του Όστοϊτς στο 18' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η επιλογή του Λεοζίνιο να εκτελέσει απευθείας το φάουλ από πολύ μακριά στο 33' δεν του βγήκε, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καντιμοίρη. Η Καλλονή δεν έβρισκε χώρους και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, τη στιγμή που η Βέροια έχασε διπλή ευκαιρία στο 36'.

Το σουτ του Μπαργκάν από το ύψος της περιοχής κόντραρε και κατέληξε κόρνερ και από την εκτέλεση αυτού ο Σιόντης γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του Βεργώνη να περνάει ελάχιστα άουτ.

Τελικά, η «βασίλισσα του Βορρά» ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ στο 43' με τον... συνήθη ύποπτο Μπεν. Ο Καλτσάς του έδωσε την πάσα, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο αριστερό και πλάσαρε ιδανικά τον Χογκ για να ανοίξει το σκορ στο ΟΑΚΑ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα και στην επανάληψη η Βέροια είδε το έργο της να δυσκολεύει στο 51'. Αφού ο Χογκ απέκρουσε το σουτ του Γκονσάλβες, η ομάδα της Ημαθίας έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μανούσος έφευγε μόνος του απέναντι στον Καντιμοίρη, ο Σισοκό τον τράβηξε έξω από την περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Τριτσώνη.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Καλλονή, που απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις και έχασε ευκαιρίες για την ισοφάριση. Η εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο στο 54' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο ίδιο λεπτό το σουτ του Βραζιλιάνου στην κίνηση κόντραρε και βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καντιμοίρη πριν η μπάλα περάσει εκ νέου κόρνερ.

Τα σουτ του ίδιου παίκτη στο 63' και στο 66' δε βρήκα δίχτυα (άουτ και απόκρουση Καντιμοίρη, αντίστοιχα), όπως και αυτό του Περόνε στο 68', το οποίο έφυγε εκτός. Μάλιστα, ο Λεοζίνιο ήταν αυτός που έχασε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 73', όταν από σέντρα του Ποντάνι από δεξιά έπιασε από κοντά την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε ο γκολκίπερ της Βέροιας.

Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ήταν ένας και άκουγε στο όνομα Μπεν. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός τα έκανε όλα και στο 84' κέρδισε πέναλτι από τον Χογκ, έπειτα από μπαλιά του Παυλίδη, με τον ίδιο να το εκτελεί εύστοχα και να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του στο 85'.

Παρά ταύτα, στο αμέσως επόμενο λεπτό έκανε ακόμα πιο εύκολο το βράδυ της Βέροιας στην Αθήνα. Ο Χογκ δεν απέκρουσε καλά το σουτ του Καλτσά και ο Μπεν πήρε το... ριμπάουντ από κανονική θέση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι, η ομάδα της Ημαθίας έβαλε... φωτιά στη μάχη της παραμονής, καθώς πέρασε μπροστά από τον Πλατανιά και απέχει δύο βαθμούς από τον Απόλλωνα. Μάλιστα, οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο τέρμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, αλλά ο Χογκ «έβγαλε» τα σουτ των Τραπ και Βεργώνη στο 89' και στο 92', αντίστοιχα.