Ξεσηκωθείτε όσο είναι νωρίς- Με πρωτοβουλία του plomarinews.gr και με την στήριξη του LesvosPost.com ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ

Πρωτοβουλία από τους συνεργάτες μας από το plomarinews.gr και με την στήριξη του LesvosPost.com ενεργοποιούμε τον κόσμο για να πούμε όλοι μαζί ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ.


Με τις τελευταίες εξελίξεις να είναι αρνητικές για το Πλωμάρι αλλα και ολη την Λεσβο λόγω της μη αναθεώρησης του Καλλικράτη, αλλά και με άλλα προβλήματα, όπως το ότι στα κέντρα υγείας υπάρχει κενό στις βάρδιες των οδηγών ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές των συμπολιτών μας, αλλά και η καθυστέρηση της δημιουργίας πύλης εισόδου, θα πρέπει σιγά σιγά να ενεργοποιήσει τον κόσμο στο Πλωμάρι αλλα και σε ολη την Λεσβο.

Μετά από προτάσεις αναγνωστών μας και με πρωτοβουλία δική μας, ζητάμε επιπλέον προτάσεις και στη συνέχεια να διοργανωθεί μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, όπου θα συζητηθούν μαζί με τις περαιτέρω κινήσεις.

Ήδη η πρόταση που ακούγεται περισσότερο, είναι μαζικά να μην πάμε να ψηφίσουμε στις προσεχείς εκλογές για Δήμο και Περιφέρεια, αλλά και να μην υπάρξουν υποψήφιοι από το Πλωμάρι στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών. Και οι δυο αυτές προτάσεις είχαν συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά ουδέποτε εκτέθηκαν στην πλειοψηφία του κόσμου.
Ισχύει ακόμα η επιθυμία αρκετών συμπολιτών μας, να παραιτηθούν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από το Πλωμάρι και της υπόλοιπης Λέσβου, καθώς και όλοι οι αναπληρωματικοί τους.

Άλλη μια πρόταση, που είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, αφορά στο να στηριχτούν οι συνδυασμοί που επιθυμεί ο καθένας να ψηφίσει, εκτός αυτών που θα προκύψουν από τα δυο γνωστά κόμματα(Πασοκ & ΝΔ).

Επίσης ένας αναγνώστης πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, από τον ίδιο το λαό του Πλωμαρίου, για την κατάργηση του ενός δήμου και τη δημιουργία περισσοτέρων. Αυτό με μια πρώτη σκέψη μπορεί να γίνει με συλλογή υπογραφών. Το δημοψήφισμα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά, ο σημερινός Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος και τελικά δεν το έκανε ποτέ.

Μπορείτε να καταθέσετε τις προτάσεις σας είτε σχολιάζοντας εδώ, είτε με e-mail στη διεύθυνση info@plomarinews.gr η εδώ lesvospost@gmail.com