Συγχαρητήρια της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου για την διοργάνωση εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ συγχαίρει θερμά τους
Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και, πάνω απ’ όλα, τους μαθητές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την άψογη διοργάνωση, το συντονισμό και την ευρηματικότητα που επέδειξαν στο γενικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της λαμπρής τελετής εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014. Θερμά συγχαρητήρια αρμόζουν, επίσης, στην Κεντρική Ομιλήτρια Θεολόγο του 4ου Γυμνασίου κα Ψωμαδέλλη και την Οργανωτική Επιτροπή. Σημειώνουμε ότι υπεύθυνες σχολικές μονάδες για τη διοργάνωση ήταν το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Ειλικρινείς και ολόψυχες ευχαριστίες προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιάκωβο που ως πνευματικός πατέρας και ακούραστος αρωγός του παιδαγωγικού λειτουργήματος πραγματοποίησε την απονομή των βραβείων του Ιδρύματος Ραπτέλλη στους αριστούχους μαθητές ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ Λέσβου, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ισχυρά κίνητρα αριστείας και έμπρακτη ενθάρρυνση στους μαθητές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης υπήρξε και η συμβολή του Δημάρχου Λέσβου κ. Βουνάτσου αλλά και των συνεργατών του, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη στήριξη και τη συνεργασία.

Τα λόγια δεν είναι ικανά για να περιγράψουν τις στιγμές που βίωσαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να είναι παρόντες στην εκδήλωση και τα συναισθήματα που γέννησε όχι μόνο η ομιλία που επικεντρώθηκε στο διαχρονικό παιδαγωγικό και διδακτικό πνεύμα του έργου των Μεγάλων Πατέρων, αλλά και τα υπέροχα κείμενα και ποιήματα που διάβασαν τα παιδιά, η εξαιρετικής ποιότητας μουσική επένδυση από το Μουσικό Σχολείο και το τόσο καλά ταιριασμένο οπτικό υλικό. Ιδιαίτερη θέση στη γιορτή είχαν οι βραβευθέντες μαθητές, οι οποίοι έκαναν την εκπαιδευτική μας κοινότητα πραγματικά υπερήφανη.

Το θαυμασμό όλων απέσπασαν οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι κατάφεραν να αποδώσουν άψογα στη σκηνή, συνδυάζοντας την απαράμιλλη γλυκύτητα της ηλικίας τους με τη βαθύτητα και τη σοβαρότητα των λόγων. Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με τις «Διδαχές των Τριών Ιεραρχών», ενώ η μαεστρία και οι αδιαμφισβήτητα υψηλές ικανότητες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης ολοκλήρωναν την αρτιότητα του σκηνικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θεωρούμε ότι αυτό που προσέδωσε τη μεγαλύτερη αίγλη στην ημέρα αυτή ήταν η ίδια η παρουσία και η δυναμική της νεολαίας μας αφού οι νέοι υπήρξαν κύρια πηγή έμπνευσης αλλά και αίτιο δημιουργίας όλου αυτού του μεγαλείου ψυχής και παιδαγωγικής αγάπης που μας κληροδότησαν οι Τρεις Ιεράρχες.   

Σε μια περίοδο με αλλεπάλληλους κλυδωνισμούς, γεννιέται πιο έντονα η ανάγκη εξεύρεσης διεξόδων και ισχυρών προτύπων που θα καθοδηγήσουν τους νέους μας. Η διατήρηση, λοιπόν, της ζώσας μνήμης των αδιαμφισβήτητων αυτών φωτεινών οδηγών της Παιδείας και της Εκκλησίας αποκτά βαρύνουσα σημασία για τη διαμόρφωση μιας ελπιδοφόρας πορείας για χάρη των νέων και της πατρίδας μας.

            Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ
            Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟ

            ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ