Στράτος Γεωργούλας : «Το κλείσιμο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ένα ακόμα χτύπημα της μνημονιακής πολιτικής στο λαό της Λέσβου»

Με αφορμή την επιχείρηση άμεσου κλεισίματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ (πρώην υγειονομικές υπηρεσίες ΙΚΑ) μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


 «Άρον άρον και χωρίς να υπολογίζουν τον κόσμο που έχει ήδη κλεισμένα ραντεβού ο Υπουργός “κατεδάφισης της δημόσιας υγείας” Άδωνις Γεωργιάδης και η παρέα του, επιχειρούν να κλείσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Μυτιλήνης, που εξυπηρετούσαν καθημερινά πάνω από 1.000 συμπολίτες μας.

Είναι μια ακόμα πράξη στο μακρύ κατάλογο των ενεργειών κατεδάφισης σε ό,τι έχει απομείνει πια από τη δημόσια υγεία. 

Η δημοτική μας παράταξη καταγγέλλει την ενέργεια αυτή και δηλώνει πως θα παλέψει μέσα απ’ το κίνημα, για να ξαναστηθούν αυτές οι δομές δημόσιας υγείας που χρειάστηκαν δεκαετίες για να γίνουν. Για μας το θέμα της υγείας των δημοτών είναι στη πρώτη μας προτεραιότητα.

Πέρα απ’ την αυτονόητη συμπαράταξη μας με το εργατικό κίνημα και το κίνημα των υγειονομικών, εμείς ως δημοτική αρχή θα επεκτείνουμε ουσιαστικά σ’ ολόκληρη τη Λέσβο, ένα πυκνό δίκτυο κοινωνικών-δημοτικών ιατρείων και φαρμακείων με στόχο την πρώτη και άμεση εξυπηρέτηση του δημότη. Παράλληλα δεν θα επιτρέψουμε καμία άλλη υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, μπαίνοντας μπροστά στους αγώνες του λαού.


Μαζί με τους δημότες σταματάμε την καταστροφή, αλλάζουμε τα πράγματα!»