Άμυνα για «κλάματα»- ΑΕΛΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-2

Αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με τον Μουνάφο να δημιουργεί και τους Χουάνμα και Καράσκο να σκοράρουν, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 της Καλλονής, πολύ εύκολα, στο ΟΑΚΑ


Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν ανώτερη σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στην τρίτη σερί νίκη μακρυά από την Τρίπολη (σ.σ. είχαν προηγηθεί τα διπλά σε Γιάννινα και Ριζούπολη).

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Κεϊτά (Φαρία 76'), Καλτσάς, Γιορέντε (Καζάκης 77'), Μανούσος, Λεοζίνιο, Περόνε (Γκναμπουγιού 68').

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (Τσαμπούρης 81'), Ντε Μπλάσις (Ζησόπουλος 79'), Καράσκο (Κάφα 85'), Χουάνμα.

Γκολ: Χουάνμα 35', Καράσκο 72'

Δοκάρι: Καράσκο 62'

Το ΜΑΤΣ

Στο άδειο και παγωμένο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνα το οποίο χρησιμοποιεί για έδρα η ομάδα της Λέσβου, οι Αρκάδες επέβαλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους και θα μπορούσαν αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια να είχαν δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Ο Χουάνμα στο 35ο λεπτό και ο Καράσκο στο 72ο σημείωσαν τα γκολ του Αστέρα 
Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αναμέτρηση, φτάνοντας στην πρώτη καλή στιγμή στο 14' με τον Ουσέρο που νικήθηκε από τον Χογκ. Στη συνέχεια ο Ζακουανί πρόλαβε δύο φορές την τελευταία στιγμή τους Χουάνμα (25') και Ντε Μπλάσις (29'), ενώ στο 32' ο Μουνάφο αστόχησε από καλή θέση.

Η Καλλονή περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο (προσπαθώντας να απειλήσει με μακρινά σουτ των Μανούσο, Λεοζίνιο) και το πλήρωσε στο 35'. Ασίστ του Μουνάφο στον Χουάνμα και 0-1.

Οι τυπικά γηπεδούχοι παραλίγο να ισοφαρίσουν άμεσα (38'), αλλά ανέλαβε δράση ο Μπαντής σταματώντας με διπλή προσπάθεια τον Μανούσο, στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.


Οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στην επανάληψη, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 56', όταν ο Χογκ σταμάτησε και πάλι τον Ουσέρο. Ενώ στο 62' "άγγιξαν" το δεύτερο τέρμα, στο δοκάρι του Καράσκο. Ο τελευταίος ήταν αυτός που έγραψε τελικά το 0-2 στο 72' μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Μουνάφο, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη για την ομάδα του.