Έρχεται το «free Wi-Fi» στην Λέσβο σε 87 σημεία

Νεες θέσεις σ' όλο το νησί, 85 συνολικά, αλλά και το δίκτυο που είχε δημιουργηθεί στους πρώην Δήμους Καλλονής και Γέρας, περιλαμβάνονται στην πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Λέσβου στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανταποκρινόμενος στο ερώτημα πόσα σημεία για την παροχή δωρεάν ασύρματου ίντερνετ (free Wi-Fi) χρειάζεται το νησί.


Η όλη διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο σ' όλη τη χώρα και μάλιστα, όπως δημοσιοποιήθηκε, αναμένεται οι διαγωνισμοί για την εγκατάστασή του να ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου.

Όπως γράφτηκε χθες στον αθηναϊκό Τύπο, το Υπουργείο έχει λάβει τις απαντήσεις από όλους τους δήμους της χώρας, τις οποίες και επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών. Αμέσως μετά, θα γίνουν οι πρώτοι διαγωνισμοί για την εγκατάσταση 3.000 νέων σημείων δωρεάν ασύρματου ίντερνετ σ' όλη τη χώρα. Προβλέπεται να ακολουθήσουν επτά διαγωνισμοί, ένας ανά αποκεντρωμένη διοίκηση, για να υπάρξει κάλυψη όλων των περιοχών της επικράτειας.
32 σε Μυτιλήνη και χωριά

«Πραγματικά, αν υλοποιηθούν τα υπεσχημένα, θα πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση υποστήριξης όσων σήμερα επιβαρύνονται με ένα σοβαρό μηνιαίο έξοδο για να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ δημιουργείται και η υποδομή για τους δημόσιους χώρους και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού», ανέφερε ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, σημειώνοντας ότι σε επίπεδο Δήμου, και μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Προγραμματισμού, προτείνονται συνολικά 85 θέσεις για την εγκατάσταση ασύρματου ίντερνετ.

Την πρόταση διαμόρφωσαν οι Μιχάλης Χτενέλλης και Όλγα Πανσεληνά, σε συνεργασία και με τα τοπικά συμβούλια.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων αφορά στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν εγκαταστάσεις για δωρεάν ίντερνετ σε 32 συνολικά σημεία.

Στον πίνακα, απ' τα στοιχεία που μας δόθηκαν απ' το Δήμο, εμφανίζονται οι περιοχές που προτείνονται, ενώ στον κατάλογο που στάλθηκε στο Υπουργείο, περιλαμβάνονται περαιτέρω εξηγήσεις για το αν υπάρχει ασφαλές μέρος τοποθέτησης της εγκατάστασης, αλλά και για το αν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτροδότησής του κι άλλες πληροφορίες που θα διευκολύνουν την τελική επιλογή των σημείων.

Επισυναπτόμενα Αρχεία: 


Πηγή Εφημερίδα Εμπρός