Εργασίες στις πρώην αποθήκες τής ΑΤΕ, απ’ την ιδιοκτήτρια Αναπτυξιακή Εταιρεία Λέσβου

Ουτε ο δρόμος επεκτείνεται, ούτε κάποιο δημόσιο έργο εκτελείται, ούτε καν διαμορφώνεται νέος κόμβος στην περιοχή.

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει πριν λίγες μέρες στο ακίνητο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου λίγο πριν τη στροφή για Μόρια, δίπλα στις εγκαταστάσεις τής ΕΦΑΜ, αφορούν στην περίφραξη της έκτασης που κατέχει η εταιρεία, προκειμένου να την προστατεύσει από καταπατήσεις και ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Η ιδιοκτησία της Αναπτυξιακής επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής στον Καρά Τεπέ, που περιλαμβάνει τις παλιές αποθήκες τής ΑΤΕ και τον περιβάλλοντα χώρο του, εκτείνεται σε περίπου 25 στρέμματα, ενώ ο καλυμμένος με κτίσματα χώρος ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά.

Μεγάλο μέρος αυτής της έκτασης έχει πρόσοψη στον κεντρικό και με μεγάλη κίνηση εθνικό δρόμο, απ' τον οποίο και υπάρχει άμεση πρόσβαση στο ακίνητο. Πολύ τακτικά μάλιστα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο αύλειος μπροστινός χώρος των αποθηκών χρησίμευε για την εκμάθηση των νέων οδηγών δικύκλων, ακόμη και για τις εξετάσεις των δικυκλιστών.

«Δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο και τίποτε παραπάνω απ' το να προχωρήσουμε στην περίφραξη του ακινήτου προκειμένου να το προστατεύσουμε από καταπατήσεις κι από απρόσκλητους επισκέπτες, να εξασφαλίσουμε την καλύτερη φύλαξή του», ανέφερε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λέσβου, Γρηγόρης Βαμβουρέλλης, επισημαίνοντας πως παρά τα όσα λέγονται, δεν υπάρχει απολύτως καμμία εξέλιξη που να αφορά στην αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιουσίας (πώληση, ενοικίαση) όπως συζητείται με αφορμή τις εργασίες περίφραξης που ξεκίνησαν και συνεχίζονται.


Πηγή Εφημερίδα Εμπρός