Δημήτρης Τυροπώλης «Γεφύρι της Άρτας η Κομνηνάκη Μυτιλήνης»

Άρθρο του Δημήτρη Τυροπώλη Υπεύθυνου Παραγωγικών/ Επαγγελματικών Φορέων ΟΝΝΕΔ Λέσβου, το οποίο δημοσιεύεται στο blog της ΟΝΝΕΔ Λέσβου


Με λύπη διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι το ατομικό συμφέρον υπερτερεί του συλλογικού. Τρανταχτό παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση, η πολύπαθη οδός Κομνηνάκη που απ’ ό,τι φαίνεται έχει την τύχη του γεφυριού της Άρτας.

Όταν έπειτα από περίπου 10 χρόνια δρομολογήθηκε η αποπεράτωση του έργου, βρέθηκαν πάλι καλοθελητές να το σταματήσουν. Και μπορεί ο τρόπος να είναι νόμιμος, αλλά αναρωτιόμαστε, είναι και ηθικός;

Ξαφνικά, ενοχλήθηκε η εταιρία «Αφεντούλη Ο.Ε.» για την ποιότητα της πέτρας, με την οποία θα στρωθεί ο δρόμος. Σημειωτέον η συγκεκριμένη εταιρία έχει λατομείο και εμπορεύεται αυτήν την πέτρα. Αποτέλεσμα της κατάστασης ήταν να σταματήσει το έργο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και να κλείσει ο δρόμος, ζημιώνοντας οικονομικά τα μαγαζιά της περιοχής και ταλαιπωρώντας για ακόμα μία φορά τους κατοίκους.
Καλό θα ήταν λοιπόν, να πάει ο κύριος Αφεντούλης να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, τα ενοίκια και τα λειτουργικά έξοδα των καταστημάτων της περιοχής, αφού τόσο πολύ τον ενοχλεί η ποιότητα της πέτρας.

Οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζει για ακόμη μία φορά. Με τέτοιου είδους πρακτικές δεν πάμε πουθενά. Γι’ αυτό, το νησί μας θα είναι μια ζωή ο φτωχός συγγενής σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Εάν εμείς δεν αλλάξουμε σκέψη και τακτική, μην περιμένουμε να καρποφορήσει αυτός ο τόπος. Εμείς οι νέοι Μυτιληνιοί που αγαπάμε τη Λέσβο μας οφείλουμε να δείξουμε τη διαφορά νοοτροπίας!

Δημήτρης Τυροπώλης,
Ελεύθερος επαγγελματίας

Υπεύθυνος Παραγωγικών/ Επαγγελματικών Φορέων ΟΝΝΕΔ Λέσβου