Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων/ Υπολειμμάτων (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Με Απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί του έργου «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων/ Υπολειμμάτων (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου».


Το έργο αφορά στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Ανατολικής Σάμου, στη θέση «Καμάρα» και κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τους Καποδιστριακούς Δήμους Πυθαγορείου και Σάμου.


Οι Περιβαλλοντικοί Όροι της παρούσας Απόφασης ισχύουν για δέκα έτη από την έκδοσή τους, δηλαδή μέχρι τις 24-1-2024 και περιλαμβάνουν το είδος και το μέγεθος της δραστηριότητας και συγκεκριμένα τα βασικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης, τις επιμέρους εγκαταστάσεις, το είδος και τις ποσότητες εισερχόμενων αποβλήτων, τα βασικά παραγωγικά τμήματα και τα αξιοποιήσιμα προϊόντα. Καθορίζουν επίσης τις ειδικές οριακές τιμές εκπομπής ρυπαντικών φορτίων και συγκεντρώσεων ως προς τα αέρια απόβλητα και τη διάθεση των υγρών αποβλήτων καθώς επίσης και τις ειδικές οριακές τιμές στάθμης θορύβου και δονήσεων και τα τεχνικά έργα και μέτρα απορρύπανσης για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.