Η απάντηση της Ελαιουργίας Αιγαίου στο χθεσινό δημοσίευμα μας για τα «ΚΑΜΙΝΙΑ» στο ΝΤΙΠΙ

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα μας, που συνοδευόταν με εικόνα από το Πυρηνελουργειο και είχαμε τίτλο «ΦΩΤΟ: Ντίπι Λέσβου….Τα καμίνια που μολύνουν έναν ιστορικό οικισμό..και όλο τον Ευεργέτουλα» Η  Ελαιουργία Αιγαίου απάντησε στο σχετικό δημοσίευμα μας:



Ελαιουργία Αιγαίου:

Στο Ντίπι Λέσβου δεν υπάρχουν καμίνια. Υπάρχει ΝΟΜΙΜΩΣ εγκατεστημένο Πυρηνελαιουργείο, επιχείρηση που μετατρέπει το απόβλητο τον ελαιοτριβείων σε προϊόν, το οποίο λειτουργεί από το 1993 και απασχολεί 20 άτομα(στη πλειοψηφία τους κάτοικοι των γύρω χωριών). Ο περίφημος καπνός είναι υδρατμοί από την αφαίρεση της υγρασίας του νωπού πυρήνα.

Το ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ και όχι το υποτιθέμενο καμίνι στο Ντίπι, ΔΕΝ μολύνει το περιβάλλον αλλά στη πραγματικότητα φροντίζει όπως και οι υπόλοιπες παρόμοιες επιχειρήσεις του νησιού να μετατραπεί το άχρηστο απόβλητο των ελαιοτριβείων σε ΠΡΟΪΟΝ.
Σαν Ελαιουργία Αιγαίου είμαστε διαθέσιμοι να ξεναγήσουμε τον κακώς πληροφορημένο συντάκτη/ρια σας στις "πρόχειρες" και "παλιές" μας εγκαταστάσεις.

Υ.Γ Ο "καπνός" στη φωτογραφία κατευθύνεται προς τον κόλπο της Γέρας.... 


Απάντηση LesvosPost.com:

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος είναι Δ/ντης του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιος που τυγχάνει να είναι η καταγωγή του από το χωριό Συκουντα.

Απάντηση από τον συντάκτη:

Εμείς σαφώς δεν θέλαμε να θίξουμε την επιχείρηση γιαυτο και δεν αναφέραμε πουθενά το όνομα της, και φυσικά δεν δείξαμε πλάνα από τις εγκαταστάσεις..

Φυσικά ο καπνός ανάλογα με τον αέρα δεν πηγαίνει μόνο στο κόλπο Γέρας..

Σαφώς όπως βλέπει ο απλός πολίτης που διέρχεται συχνά από τον συγκεκριμένο δρόμο βλέπει πως οι εγκαταστάσεις είναι παλιές, τώρα αν έχουν ανακαινιστεί εντός δεν μπορούμε φυσικά να το δούμε εκτός και αν γίνει η ξενάγηση που αναφέρατε.

Στην μια κοντινή φωτογραφία πάντως «εξωτερικά» φαίνεται ότι είναι οι εγκαταστάσεις παλιές με σπασμένα τζάμια κτλ.

Τώρα ο καπνός που λέτε πως φροντίζει το περιβάλλον δεν το ξέρουμε. Δεν μπορούμε να γίνουνε και χημικοί.

Αλλά με την απλή λογική του κάθε ανθρώπου και χωρίς να θέλουμε να θίξουμε την επιχείρηση το χειμώνα όλο το Ντιπι και οι γύρω περιοχές σκεπάζονται από τον «άσπρο» καπνό και φυσικά από την μυρωδιά του Πυρήνα που δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγειά του ανθρώπου.

Σας ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση σας..


Και θα χαρούμε στο άμεσο μέλλον να κάνουμε και ρεπορτάζ στο ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ με σκοπό όχι μόνο να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις αλλά φυσικά και για την πτώση στην παραγωγή ελιάς και πως επηρεάζει αυτό τα ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ