Δεν μπορεί να κάνει το ταξίδι Μυτιλήνη- Maine Portland ο Δήμαρχος…

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, με την ευκαιρία της επετείου των 10 ετών της Αδελφοποίησης μεταξύ της πόλης του Portland – Maine και του Δήμου Μυτιλήνης - Λέσβου, έστειλε στην κα Κυρία Mary Snell,Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου του Maine, Portland, την παρακάτω επιστολή.


                  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                  
ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Κουντουριώτου & Νιάνια
Μυτιλήνη
Τηλ.  2251054855
Φαξ  2251029300
Μυτιλήνη 26 Νοεμβρίου 2013
Aρ. Πρωτ. 98522

Προς την Αξιότιμη Κυρία Mary Snell,
Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου
του Maine, Portland
82 Middle Jam Rd
Gorham, ME 04038
USA
Fax 0012072288361

            Αγαπητή Κυρία Mary Snell, 

Αγαπητοί Συμπατριώτες, Μέλη του Ελληνικού Συλλόγου του Maine,
Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,           

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθώ στον εορτασμό της Eπετείου της συμπλήρωσης των 10 χρόνων της Αδελφοποίησης μεταξύ της πόλης του Maine Portland και του τότε Δήμου Μυτιλήνης, που διοργανώνετε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013.

Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις, ανεπίδεκτες αναβολής, μου στερούν τη χαρά να γιορτάσουμε μαζί την Eπέτειο των 10 ετών της Αδελφοποίησης των δύο πόλεών μας που πρωτεργάτες για τη δημιουργία και τη στήριξή της είσαστε εσείς, ως Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου του Maine και τα μέλη του Συλλόγου σας.

Με τη δική σας ενεργή συμμετοχή και επιμονή αυτά τα 10 χρόνια, αλλά και πολύ νωρίτερα από την επίσημη εγκαθίδρυση της διεθνούς αυτής σχέσης, αναπτύχθηκαν αξιόλογες πρωτοβουλίες μεταξύ των φορέων της πόλης μας της Μυτιλήνης και του Maine  με στόχο την ανάπτυξη της φιλίας μέσω της τέχνης, των πολιτιστικών ανταλλαγών, αλλά και ποικίλης εκπαιδευτικής δραστηριότητας, φέρνοντας κοντά τους πολίτες των πόλεών μας, παρά την απόσταση που μας χωρίζει.

Νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε κοντά στους εκεί φίλους μας και πρωτίστως, τη Δημοτική Αρχή του Maine με την οποία μας συνδέει ισχυρότατος, επίσης, δεσμός Αδελφοποίησης. Κοντά στους Έλληνες του Maine, στους συμπατριώτες μας Μυτιληνιούς που ζουν μακριά από την Πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, που αυτή την εποχή δοκιμάζεται σκληρά από μία πολύ επώδυνη οικονομική συγκυρία με αρνητικά επακόλουθα στην καθημερινή ζωή μας. Πάντα, όμως, στις δύσκολες εποχές η τέχνη έχει να επιδείξει αριστουργήματα, οι καλλιτέχνες διαπρέπουν, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι το ηθικό καθήκον όλων μας.

Ελπίζοντας στη συμπαράστασή σας προς την Πατρίδα μας, σας εύχομαι, καταρχάς, καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας, θερμές ευχές για υγεία και ευημερία σε σας και στους προσκεκλημένους σας, μακροημέρευση της Αδελφοποίησής μας με ακόμα περισσότερες από κοινού διοργανώσεις και καλή αντάμωση. Και παρακαλώ, να δεχθείτε τα μικρά αναμνηστικά μας δώρα, με όλη μας την αγάπη.
                                          Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο Δήμαρχος Λέσβου


Δημήτριος Φωκίων Βουνάτσος