Μόνο στο L.P: Παράνομη δημοπρασία δημοτικού ακίνητου στο Πέραμα Γέρας Λέσβου;

Τι γίνεται τελικά με τις δημοπρασίες στο Δήμο Λέσβου;


Από το πρόγραμμα διαφάνειας «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» αλιεύσαμε μια προκήρυξη για «ανοιχτή» δημοπράτηση  πρώην ταβέρνας στο Πέραμα γέρας.. Η προκήρυξη λέει:

Καταρτίζει τους όρους διακήρυξης για την με πλειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στη θέση «Μπαλουχανάς» στην Τ.Κ. Περάματος της Δ.Ε. Γέρας Δήμου Λέσβου, ως εξής :

ΑΡΘΡΟ 1: Περιγραφή του ακινήτου

Ακίνητο 61 τ.μ. περίπου στη θέση «Μπαλουχανάς» της Τ.Κ. Περάματος. Δημοτική Κοινότητα: Γέρας Δήμος: Λέσβου
Το ακίνητο θα παραδοθεί στον τελευταίο πλειοδότη χωρίς την πέργκολα και τον αποθηκευτικό χώρο που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

ΑΡΘΡΟ 2: Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η δημοπρασία είναι φανερή –προφορική και πλειοδοτική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.
Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό. Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής δημοπρασιών για αποκλεισμό ενδιαφερόμενου να συμμετέχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται σε απλό χαρτί.

Μέχρι εδώ όλα τέλεια γραμμένα αναλυτικά.  Που όμως και ποια ώρα θα γίνει ο ανοιχτός διαγωνισμός; Για δείτε παρακάτω:

ΑΡΘΡΟ 3: Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την ……………………2013, από ώρα …….π.μ. έως …….. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Λέσβου που βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου αριθμ. 13-17 Μυτιλήνη Τ.Κ. 81100.

Στους όρους  τής διακήρυξης για δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου δεν αναγράφονται: ημερομηνία κι ώρα διεξαγωγής του.

Στο Άρθρο 3 που πρέπει να αναγράφεται ο Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας το έχουν αφήσει κενό.. Γιατί άραγε;;; για να μην ξέρει ο κόσμος που θα γίνει η ποια ώρα θα γίνει; Για να το εκμισθώσουν ξανά στον ίδιο ιδιόκτητη χωρίς διαγωνισμό;;

Να τονίσουμε ότι λίγο ποιο πάνω στο άρθρο 2 αναγράφεται η φράση «διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω 

Δεν μας εξηγούν το που όμως…

Ας προσέχει λίγο ο δήμος σε τέτοια θέματα γιατί αν γίνονται δημοπρασίες κάτω από το τραπέζι χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος αυτό σηκώνει φυσικά μήνυση.. Και βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αντέχει αλλά πρόστιμα ο Δήμος..

Την διακήρυξη την υπογράφει ο:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΚΑΤΡΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
Ακριβές αντίγραφο
Μυτιλήνη, 19.11.2013
Με εντολή Δημάρχου
Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜ. ΤΗΣ ΟΙΚΟΝ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Όποιος θέλει λοιπόν να πάρει μέρος στον ανοιχτό διαγωνισμό ας πάρει πληροφορίες από εδώ:

ΑΡΘΡΟ 20: Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Γέρας , τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τηλέφωνο 22513-52422