Παρέμβαση του Παύλου Βογιατζή υπέρ της Τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Λήμνου

Παρέμβαση υπέρ της Τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Λήμνου και τους επικουρικούς ιατρούς έκανε κατά τη σημερινή Συνεδρίαση Ολομέλειας της Βουλής, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.

Η Τροπολογία που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης (L 88/45/4-4-2011)», επαναφέρει το προγενέστερο καθεστώς διασύνδεσης του Νοσοκομείου Λήμνου με το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης Βοστάνειο, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Λήμνου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες παροχής υγειονομικής περίθαλψης που είχαν μέχρι πρότινος, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους.

Όπως άλλωστε τόνισε ο Βουλευτής κατά την τοποθέτησή του

 «Απόδειξη ότι η Τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση είναι και το γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι προερχόμενοι από νησιωτικές περιοχές ζήτησαν να ισχύσει και για τη δική τους περιοχή».

Ο Βουλευτής δήλωσε επίσης, πως: «Επειδή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πρακτικό κομμάτι και όχι οι εντυπωσιασμοί πάσης φύσεως, σημασία έχει ότι το Νοσοκομείο της Λήμνου, ένα από τα πλέον άρτια σε υποδομή νοσοκομεία της Περιφέρειας, διατηρεί ξεχωριστό ΑΦΜ, άρα την οικονομική του αυτοτέλεια, και το βασικότερο συνεχίζει να παρέχει όλες τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες. Γιατί τα έγγραφα παραμένουν έγγραφα και έχουν τον τρόπο να διεκπεραιώνονται ακόμη και εκτός έδρας. Οι άνθρωποι όμως, ασθενείς και συγγενείς αυτών, πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς μετακινήσεις και έξοδα, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει και το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και διασυνδέσεων των νησιών μας».

Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη Τροπολογία δίνονται κίνητρα στους επικουρικούς ιατρούς, προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους, εξαιτίας της έλλειψης ιατρών, αλλά και της έλλειψης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων. «Ένα ζήτημα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ τα νησιά μας και που έπρεπε να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί. Η πρόταση που είχα καταθέσει και προσωπικά ο ίδιος περί προνομίων στους ιατρούς, θεωρώ ότι θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα στους ιατρούς για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις απομακρυσμένες περιοχές των νησιών μας».