Πιάστηκαν στα χέρια 2 συλληφθέντες στα δικαστήρια της Μυτιλήνης

Διαπληκτίστηκαν έντονα μέσα στις δικαστικές αίθουσες δύο άτομα που οδηγήθηκαν εκεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς ο ένας εκ των δύο είχε χτυπήσει το παιδί του άλλου.


Για να σταματήσουν, χρειάστηκε η επέμβαση της Εισαγγελίας, καθώς από την αίθουσα απουσίαζαν στελέχη της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που λείπουν αστυνομικοί από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς παρουσιάζονται προβλήματα ορισμένες φορές με τις βάρδιες, με ό,τι αυτό σημαίνει για το τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας δίκης και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει σε περίπτωση που οι αντίδικοι διαπληκτιστούν έντονα. Το λιγότερο σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, είναι να λογομαχήσουν οι αντίδικοι ή ακόμη και να έρθουν στα χέρια, όπως συνέβη πριν μία εβδομάδα περίπου στα Δικαστήρια Μυτιλήνης.
Η απουσία των αστυνομικών εκείνη την ημέρα οφειλόταν στο ότι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά τις 3 το μεσημέρι. Τα αρμόδια όργανα οδήγησαν τους εμπλεκομένους στην αίθουσα και τους άφησαν εκεί για να γίνει η δίκη. Επανήλθαν όμως λίγο αργότερα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, μετά το διαπληκτισμό των δύο ανδρών, που για να ηρεμήσουν και να επανέλθουν στην τάξη, χρειάστηκε να παρέμβει η ίδια η εισαγγελέας.


Το περιστατικό…

Οι δύο άνδρες από το Λισβόρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια γιατί ο ένας από αυτούς κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό και εξύβριση ανηλίκου. Όλα άρχισαν όταν τα παιδιά των δύο ανδρών, που πηγαίνουν ακόμη δημοτικό, μάλωσαν μεταξύ τους. Όταν πληροφορήθηκε ο πατέρας του ενός τι είχε συμβεί, θέλησε να παρέμβει και χαστούκισε το άλλο παιδί, πράγμα για το οποίο κατηγορήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι που χτυπήθηκε, πήγε με τους γονείς του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς είχε ήδη πρόβλημα στο μάτι και οι τελευταίοι φοβήθηκαν για την υγεία του. Εκεί οι γιατροί ρώτησαν τι ακριβώς συνέβη και ειδοποίησαν τις Αρχές για το περιστατικό, προκειμένου να επέμβουν…
Τελικά οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, ο ένας εκ των οποίων κατηγορήθηκε για ξυλοδαρμό και εξύβριση ανηλίκου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.


Πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ