Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού στη Λέσβο

Σας ενημερώνουμε ότι από τον Απριλίου του 2013, έχει αναλάβει καθήκοντα Συντονιστή Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Δ.Ε. Λέσβου κ. Τσάκαλος Μιχάλης, σε εφαρμογή της από 17-12-2013 Υπουργικής Απόφασης.


Ανάμεσα στα καθήκοντά του είναι και η υποστήριξη των σχολικών μονάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοβισμού και φαινόμενα σχολικής βίας.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει στην Περιφέρειά μας πολλές παρεμβάσεις τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους περισσότερους σχολικούς συμβούλους Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, σε επίπεδο σχολικής μονάδας αλλά και επιμορφωτικές συναντήσεις σε επίπεδο εκπαιδευτικών περιφερειών των σχολικών συμβούλων, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη διαχείριση δύσκολων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Επιπρόσθετα τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β.Αιγαίου, έχουν διοργανώσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 δύο επιμορφωτικές ημερίδες με σχετικά θέματα, στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.
Θα πρέπει ακόμα να αναφέρουμε τη διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας από την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Β.Αιγαίου στις 21 Μαρτίου 2013, με κεντρικό προσκεκλημένο το Συνήγορο του Παιδιού κ.Μόσχο, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στους τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών σχολικού εκφοβισμού και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Ο Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού και οι κατά τόπους Σχολικοί Σύμβουλοι, είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν τις συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες τους, αμέσως μόλις τους ζητηθεί από τους Δ/ντές και εκπ/κούς των Σχολείων της Περιφέρειάς μας.