Ερώτηση του Παύλου Βογιατζή στον ΥΠ. ΑΝ για τα αγριοκούνελα της Λήμνου

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε χθες στη Βουλή, Ερώτηση προς τον
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, για τα χρόνια πλέον προβλήματα που έχουν προκληθεί στη Λήμνο εξαιτίας τους υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων στο νησί.
Όπως εξηγεί αναλυτικά στην Ερώτησή του ο Βουλευτής, τις τελευταίες δεκαετίες στο νησί της Λήμνου παρατηρείται μια συνεχής αύξηση του πληθυσμού των αγριοκούνελων, η οποία από το 1995 και μέχρι σήμερα προκαλεί ταυτόχρονες και συνεχόμενες ζημίες στις γεωργικές καλλιέργειες και την παραγωγή των γεωργών και κτηνοτρόφων του νησιού, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις σε διάφορους τομείς της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Γι’ αυτό και η εξεύρεση μιας αποτελεσματικής λύσης συνεπώς, στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λήμνου, που ασχολούνται κυρίως με την γεωργία και την κτηνοτροφία, είναι άμεση και επείγουσα.
Ο Βουλευτής υπενθυμίζει στον Υπουργό πως με πρωτοβουλία του την περίοδο που υπηρετούσε ως Νομάρχης Λέσβου, η Νομαρχία ανέθεσε σε συγκεκριμένο επιστήμονα και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επ’ αμοιβή τη διενέργεια μελέτης, με σκοπό την εξακρίβωση του προβλήματος, τη μελέτη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής και του συγκεκριμένου ζωικού είδους, αλλά και την πρόταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης του προβλήματος.
Η μελέτη αυτή που ανατέθηκε το 2007 και παρουσιάστηκε το 2010 περιλαμβάνει μία αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος με ταυτόχρονη ιστορική αναδρομή, καθώς και αναλυτική μελέτη του κόστους, ιδιωτικού και δημόσιου, που προκαλεί ο υπερπληθυσμός των αγριοκούνελων για τη Λήμνο και τη χώρα, την ίδια στιγμή που προτείνει και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων στη Λήμνο, προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα.
Ενδεικτικά ως προς το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί είναι τα στοιχεία που παρατίθενται στη συγκεκριμένη μελέτη, βάσει των οποίων το 1995 εμφανίστηκε για πρώτη φορά καταστροφή 50 στρ. από τα αγριοκούνελα, ενώ με την πάροδο του χρόνου, η εποίκιση των αγριοκούνελων σε νέες περιοχές και η συνεχής αύξηση του πληθυσμού είχε ως αποτέλεσμα η καταστροφή το 2006 να φθάσει περίπου τα 450 στρ., από τη συνολική έκταση των 1.200 στρ. σιτηρών, ενώ το 2008, τα 540 στρ.
Ο αντίκτυπος συνεπώς της πληθυσμιακής αύξησης των αγριοκούνελων στη γεωργία, υπογραμμίζει ο Βουλευτής, είναι σημαντικός, και πλήττει όχι μόνο την οικονομική κατάσταση των γεωργών, αλλά και τα έσοδα του κράτους, την ίδια στιγμή που απειλείται και η κτηνοτροφία εξαιτίας της υποβάθμισης των βοσκοτόπων από την υπερβόσκηση  των αγριοκούνελων.
Ο Βουλευτής, συνεπώς, με δεδομένο ότι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αλλά και το ότι υπάρχει ήδη μία αξιόλογη μελέτη που προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προβλήματος, ρωτά τον Υπουργό αφενός εάν έχει λάβει γνώση της συγκεκριμένης μελέτης και αφετέρου εάν προτίθεται το Υπουργείο να εφαρμόσει τις λύσεις που προτείνονται προκειμένου η Λήμνος να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Επίσης, ο Βουλευτής συνυπέγραψε δύο ακόμα Ερωτήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν χθες. Η πρώτη, συνέχεια της Ερώτησης που είχε υποβληθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφορά εκ νέου τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, ενώ η δεύτερη αφορά στη δανειοδότηση των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι σχετικές Ερωτήσεις.


























































ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τους  κ.κ. Υπουργούς α) Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα  
                                               β) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
                                                   κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο

                                                                          Αθήνα 15-10-2013
 Θέμα:  Φορολόγηση Αγροτεμαχίων και οικοπέδων
  
Το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει για διαβούλευση το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014 και τους  συντελεστές με βάση τους οποίους θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και κατοικίες.
Βασικός συντελεστής φορολόγησης  για τα αγροτεμάχια ορίζεται το 1,5 ευρώ ανά στρέμμα.
Ο  φόρος προσαυξάνεται ανάλογα με τη θέση του αγροτεμαχίου, τη χρήση του, την απόσταση του από τη θάλασσα, αλλά και από τη θέση του σε σχέση με τις οδούς.
Εάν υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο, ο βασικός συντελεστής πολλαπλασιάζεται με το 5. Ακόμη, ο συντελεστής μειώνεται σταδιακά για εκτάσεις από 130 στρέμματα και πάνω.
Με δεδομένο ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνση τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική. 
α) Συντελεστής θέσης. 
Με βάση το δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκει το αγροτεμάχιο,  υπάρχει διαφορετικός συντελεστής φορολόγησης.   Π.χ. σε ένα αγροτεμάχιο με αρχική βασική αξία 0,1 έως 0,49 ευρώ / μέτρο και συντελεστή θέσης 1 η επιβάρυνση είναι πολύ μικρότερη απ ότι  σε μια άλλη περιοχή με αρχική βασική αξία 15 έως 19,99 ευρώ / μέτρο και συντελεστή θέσης 3 έως 3,5.
Τα προϊόν  που θα παράγουν οι 2 διαφορετικές περιοχές θα έχουν διαφορετικές τιμές και θα αποδώσουν μεγαλύτερο εισόδημα στον αγρότη το κτήμα που θα φορολογηθεί υψηλότερα; Όχι βέβαια.
Γι αυτό δεν πρέπει να φορολογηθούν αυτά τα κτήματα και να επιβαρυνθούν με αυτόν τον συντελεστή θέσης οι αγρότες.

β) Συντελεστής  απόστασης από τη θάλασσα. 
Το αγροτεμάχιο που βρίσκεται 800 μέτρα μακριά από τη θάλασσα θα φορολογηθεί χαμηλότερα από το αγροτεμάχιο   το οποίο βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. βέβαια.  Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό να συμβεί εφόσον αλλάζει η χρήση γης ή το αγροτεμάχιο πωλείτε.   Αν πουληθεί το παραθαλάσσιο κτήμα, τότε να φορολογηθεί ανάλογα. Όχι όμως επειδή είναι κοντά στην θάλασσα να επιβαρύνεται ο αγρότης γι αυτό, ενώ καλλιεργεί στο αγροτεμάχιο. Και τα δυο αγροτεμάχια έχουν τις ίδιες αποδόσεις.



γ) Συντελεστής χρήσης του γηπέδου-αγροτεμαχίου. 
Είναι απαράδεκτο, το μεταλλείο ή το λατομείο, το οποίο αποδίδει στον κάτοχο του μεγάλα κέρδη, να φορολογείται με συντελεστή 1,2, η υπαίθρια έκθεση με 1,5 και οι δενδροκαλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες με συντελεστές 2,5 και 2 αντίστοιχα και οι μονοετείς καλλιέργειες με συντελεστή 1. Μηχανικές μονοετείς  καλλιέργειες ή θερμοκηπιακές και δενδρώδεις καλλιέργειες θα επιβαρυνθούν παράλογα.
 Είναι κατάφωρη η αδικία των αγροτών μας. Ποιές είναι οι αποδόσεις και πόσο σίγουρες είναι οι αποδόσεις από την αγροτική καλλιέργεια, που δικαιολογείται  η φορολόγηση τους,  περισσότερο από ένα μεταλλείο ή ένα λατομείο με μεγάλες αποδόσεις;
Δεν μπορεί οι δενδροκαλλιέργειες να φορολογούνται με συντελεστή 2,5 και οι ελαιοκαλλιέργειες με 2.
Ο συντελεστής χρήσης για τους αγρότες πρέπει να  καταργηθεί.

δ) Συντελεστής απομείωσης της επιφάνειας
Ο συντελεστής απομείωσης της επιφάνειας σε σχέση με το μέγεθος του γηπέδου-χωραφιού, αδικεί τον μικρομεσαίο αγρότη.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών καλλιεργεί και κατέχει μέχρι 130 στρέμματα. Ένας αγρότης που έχει μέχρι 130 στρέμματα φορολογείται με συντελεστή 1. Ο αγρότης που έχει από 130 στρέμματα έως 500 στρέμματα μειώνεται σχεδόν στο μισό, δηλαδή 0,6 συντελεστή απομείωσης επιφάνειας. Και αυτός που έχει πάνω από 500 στρέμματα έχει συντελεστή απομείωσης επιφάνειας 0,4.
Αυτό αδικεί τους μικρομεσαίους αγρότες και πρέπει ο συντελεστής να είναι ενιαίος για όλους.

εΣυντελεστής πρόσοψης
Αν το αγροτεμάχιο  έχει πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή  οδό, τότε εφαρμόζεται συντελεστής πρόσοψης ίσος με 1,2. Αυτό είναι άδικο.
Το ευρισκόμενο σε εθνική οδό αγροτεμάχιο πρέπει να φορολογηθεί παραπάνω εάν πουληθεί η αλλάξει η χρήση γης. Δεν πρέπει να  επιβαρύνεται  με τον παραπάνω συντελεστή εάν καλλιεργείται από τον αγρότη- κάτοχο.

στ) Συντελεστής κατοικίας εντός αγροτεμαχίου.
Σε περίπτωση ύπαρξης κατοικίας εντός γηπέδου εφαρμόζεται συντελεστής κατοικίας ίσος με 5. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι αγρότες για να συγκεντρώνουν τα εργαλεία, τα μηχανήματα και τα αγροτικά τους εφόδια, κατασκευάζουν κτίσματα εντός των κτημάτων τους. Θα φορολογείται και αυτό το κτίσμα, το οποίο βοηθάει στην οργάνωση του αγρότη;
Παρόμοια κτίσματα που πρέπει να μην φορολογούνται είναι οι σταυλικές, εγκαταστάσεις, τα πτηνοτροφεία και άλλες εγκαταστάσεις για την γεωργική, κτηνοτροφική και πτηνοτροφική  δραστηριότητα, άλλοι βοηθητικοί χώροι, καθώς και θερμοκήπια, χώροι εκτροφής π.χ. σαλιγκαριών και βοηθητικοί χώροι.

ζ) Προτείνεται να μην φορολογούνται  με τους παραπάνω συντελεστές τα γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούνται για τον ελλιμενισμό σκαφών και αεροσκαφών, ενώ αντίθετα φορολογούνται τα γήπεδα ή οι λωρίδες γης στις οποίες βρίσκονται σιδηροτροχιές ή υπάρχουν σημεία έδρασης πύργων και γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσεως.
Τα γήπεδα αυτά έχουν ουσιαστικά την «δουλεία» του ΟΣΕ και της ΔΕΗ και οι χώροι αυτοί είναι ουσιαστικά ανεκμετάλλευτοι από τον αγρότη ή τον πολίτη, γιατί δεν μπορεί να τους εκμεταλλευτεί και δεν πρέπει να επιβαρύνουν τον κάτοχο του αγροτεμαχίου με φορολογία.

Με βάση λοιπόν τους πίνακες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τους συντελεστές θέσης, χρήσης, απόστασης από τη θάλασσα,  μεγέθους γηπέδων και κτίσματος,  υπάρχει ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση τόσο στους αγρότες που καλλιεργούν τα  αγροτεμάχια αυτά, όσο και στους κατόχους αγροτεμαχίων που είναι αναξιοποίητα , παρατημένα από τους κατόχους, δηλαδή είναι εγκαταλελειμμένες γαίες που δεν αποδίδουν τίποτα στον κάτοχο και οι οποίοι μπορεί να είναι συνταξιούχοι ή να  μην κατοικούν εκεί που βρίσκεται το χωράφι αυτό.

Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων
 α) Θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής  οικονομίας λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης των αγροτών μας
 β) Πολλοί αγρότες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την παραπάνω φορολογία.

                 
                      
                               Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί


Α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες μας με αβάσταχτες  και άδικες φορολογίες;
Β) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες κανένα έσοδο δεν επιφέρουν στους κατόχους τους;
                       


                                     Οι ερωτώντες Βουλευτές


1.      Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Ν. Πέλλας
2.      Αυγενάκης Λευτέρης Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
3.      Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Ν. Τρικάλων
4.      Σαμπαζιώτης Θεόδωρος Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας
5.      Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Ν. Λευκάδας
6.      Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Πιερίας
7.      Χριστογιάννης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Πιερίας
8.      Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Ν. Σερρών
9.      Μακρή – Θεοδώρου Ελένη Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας
10.  Πατριανάκου Φεβρωνία Βουλευτής Ν. Λακωνίας
11.  Στυλιανίδης Ευριπίδης Βουλευτής Ν. Ροδόπης
12.  Κυριαζίδης Δημήτριος Βουλευτής Ν. Δράμας
13.  Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Ν. Καρδίτσας
14.  Στύλιος Γιώργος Βουλευτής Ν. Άρτας
15.  Κόλλιας Κώστας Βουλευτής Ν. Κορινθίας
16.  Βασίλειος Υψηλάντης Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου
17.  Κοντογεώργος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας
18.  Ταμήλος Μιχάλης Βουλευτής Ν. Τρικάλων
19.  Κωνσταντόπουλος Γεώργιος Βουλευτής Ν. Πιερίας
20.  Βεσυρόπουλος Απόστολος Βουλευτής Ν. Ημαθίας
21.  Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
22.  Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου
23.  Κωνσταντινίδης Στάθης Βουλευτής Ν. Φλώρινας
24.  Νταβλούρος Αθανάσιος Βουλευτής Ν. Αχαΐας
25.  Τσαβδαρίδης Λάζαρος Βουλευτής Ν. Ημαθίας
26.  Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Ν. Γρεβενών
27.  Καραμανλή Άννα Βουλευτής Β΄ Αθηνών
28.  Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα Βουλευτής Ν. Πιερίας
29.  Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Ν. Καστοριάς
30.  Σενετάκης Μάξιμος Βουλευτής Ν. Ηρακλείου
31.  Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Ν. Λέσβου
32.  Λεονταρίδης Θεόφιλος Βουλευτής Ν. Σερρών
33.  Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Καβάλας
34.  Πασχαλίδης Ιωάννης Βουλευτής Ν. Καβάλας
35.  Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Εύβοιας
36.  Παναγιωτόπουλος Νίκος Βουλευτής Ν. Καβάλας
37.  Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Ν. Λάρισας
38.  Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα)  Βουλευτής Επικρατείας
39.  Δήμας Χρήστος Βουλευτής Ν. Κορινθίας
40.  Κοντός Αλέξανδρος Βουλευτής Ν. Ξάνθης
41.  Μαρίνος Ανδρέας Βουλευτής Ν. Ηλείας
42.  Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας
43.  Ταγαράς Νικόλαος Βουλευτής Ν. Κορινθίας
44.  Τσιάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Καρδίτσας
45.  Βλάχβεης Μενέλαος Βουλευτής Ν. Σερρών
46.  Καλαντζής Γιώργος Βουλευτής Ν. Καβάλας
47.  Τζαβάρας Κωνσταντίνος Βουλευτής Ν. Ηλείας
48.  Καρανάσιος Ευθύμιος Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής
49.  Μπατσαρά Γεωργία Βουλευτής Ν. Ημαθίας
50.  Μανδρέκα Ασπασία Βουλευτής Ν. Φωκίδας
51.  Ορφανός Γεώργιος Βουλευτής  Α΄ Θεσσαλονίκης
52.  Λαμπρόπουλος Ιωάννης Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας
53.  Κοντογιάννης Γιώργος Βουλευτής Ν. Ηλείας
54.  Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης
55.  Πολύδωρας Βύρων Βουλευτής Β΄ Αθηνών
56.   Γεωργαντάς Γεώργιος Βουλευτής Ν. Κιλκίς
57.  Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος Βουλευτής Ν. Έβρου
58.  Μπασιάκος Ευάγγελος Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
59.  Καράμπελας Γιάννης Βουλευτής Ν. Βοιωτίας
60.  Βλάχος Γιώργος Βουλευτής Ν. Αττικής


Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών
Θέμα: Ανύπαρκτη παραμένει η δανειοδότηση Ελληνικών Επιχειρήσεων και Φυσικών Προσώπων από τα Πιστωτικά Ιδρύματα
Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των Ελληνικών Επιχειρήσεων αλλά και των Φυσικών Προσώπων έχει η συνεχιζόμενη άρνηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων να τροφοδοτήσουν την αγορά με την αναγκαία ρευστότητα, ανεξαρτήτως της πιστοληπτικής τους ικανότητας.
Αυτός ο διαρκής στραγγαλισμός και η στέρηση ρευστού, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση της εθνικής μας οικονομίας, που σε συνδυασμό με την αύξηση των φορολογικών βαρών μειώνει όλο και περισσότερο τη δυνατότητα των νοικοκυριών αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Κύριε Υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ως εκ τούτου τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα δεν διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο αποσταθεροποίησης, ερωτάστε:
·         Ποιοι είναι οι λόγοι, που οι στρόφιγγες δανεισμού των τραπεζών τόσο προς ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και προς τα φυσικά πρόσωπα παραμένουν κλειστές;
·         Ποιοι είναι οι λόγοι, που η καθαρή ροή χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών παραμένει αρνητική, ενώ κατά το περασμένο έτος οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν κατά 8 δισ. Ευρώ;
·         Ποιοι είναι οι λόγοι, που το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν προχωράει στην άντληση κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να διοχετευτεί ρευστό στις ελληνικές επιχειρήσεις, που το έχουν απόλυτη ανάγκη και μέχρι σήμερα κατάφεραν να παραμείνουν όρθιες και συνεχίζουν να προσφέρουν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας;
·         Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αναστραφεί η εν λόγω πολιτική των Τραπεζών και με τι χρονικό ορίζοντα; 
Οι ερωτώντες Βουλευτές
1.           ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ
2.           ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.           ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
4.           ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
5.           ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
6.           ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7.           ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
8.           ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
9.           ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
10.        ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
11.        ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ
12.        ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13.        ΜΑΝΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
14.        ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
15.        ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
16.        ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
17.        ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
18.        ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
19.        ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

20.        ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ