Ρεπορτάζ L.P: Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στην Μυτιλήνη και επίθεση σε δημοσιογράφους(ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Έξω οι Νεοναζί. Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι, «Παύλος Φύσσας. Ακόμη ένας νεκρός. Μπάτσοι και νεοναζί στο έγκλημα μαζί. Η εμείς ή αυτοί», «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Τσάκισέ τον» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη.


Στις 19:30 άρχισε το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 34χρονου Πάυλου Φύσσα.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν διάφορες αριστερές οργανώσεις και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. αλλά σε αυτή συμμετείχαν και πολλά σωματεία της Λέσβου όπως και απλοί πολίτες.

Η συγκέντρωση είχε  τεράστια -για τα δεδομένα της πόλης-προσέλευση, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 2.600 περίπου άτομα

Μερίδα διαδηλωτών από το πρώτο μπλοκ έβαψαν με συνθήματα Τράπεζες αλλά και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ λίγο έλειψε να επικρατήσει ένταση όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός (και στον δικό μας απεσταλμένο) ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ, λέγοντας τους ότι θα καταστρέψουν τις κάμερες, ευτυχώς όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν υπήρξε συνέχεια και οι δημοσιογράφοι εγκατέλειψαν το σημείο που ήταν το πρώτο μπλοκ κυρίως με μελή από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο περίπου 40 ατόμων.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφους και μέσω της οδού Κουντουριώτη κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από εκεί προς την οδό Καβετσου και στην συνέχεια επέστρεψαν μέσο των οδών Σμύρνης και Ε. Βενιζέλου στην προκυμαία Μυτιλήνης (Κουντουριώτη).

Έξω από την περιφέρεια Β. Αιγαίου οι διαδηλωτές, στάθηκαν εκεί για πάνω από 10 λεπτά επειδή ήθελαν να μπουν μέσα όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων οι διαδηλωτές από  την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και πάλι με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αφού πρώτα έβαψαν με συνθήματα τους τοίχους συνέχισαν κανονικά την πορεία τους. Συνθήματα έγραψαν και στο τοίχο του δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης από την πλευρά της οδού Κυπρίων Πατριωτών.

Να τονίσουμε ότι καθόλα την διαδρομή ήταν άφαντη η αστυνομία ενώ μόνο το λιμενικό συνόδευε τους διαδηλωτές με 5 άνδρες στην διαδρομή της προκυμαίας και μετα ολη η πορεία ήταν ασυνόδευτη.

Από την πορεία είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην πόλη.

Στην πορεία παραβρέθηκε και ο βουλευτής Λέσβου με το ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής.



Ρεπορτάζ- Βίντεο- Φώτο  Γεώργιος Στεφάνου