Το Λεσβιακό Εργατικό Κέντρο καταδικάζει την δολοφονική επιθεση στο Πέραμα

Δελτίο Τύπου για την δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στο Πέραμα


Η διοίκηση του Σωματείου μας καταδικάζει τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση 50 φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής,  που με σχέδιο επιτέθηκαν  σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, που έκαναν αφισοκόλληση για να προπαγανδίσουν το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι με ρόπαλα από τα οποία προεξείχαν πρόκες, χτυπούσαν κομμουνιστές εργάτες, γνωστούς αγωνιστές του ταξικού κινήματος στο Πέραμα, ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και άλλα μέλη της διοίκησης.

 Στόχος τους είναι πάντα, να χτυπάνε αυτούς που καθημερινά δίνουν αγώνα για την οργάνωση της πάλης των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, με κατεύθυνση την οργανωμένη μαζική ανυπακοή απέναντι στα κάθε είδους χαράτσια.

Που πρωτοστατούν να μην κοπεί το ρεύμα και να μην γίνουν κατασχέσεις σπιτιών σε καμιά λαϊκή οικογένεια, που αδυνατεί να πληρώσει.
Που πρωτοστατούν μέσα από  τα συνδικάτα τους και δίνουν μάχες  για δουλειά με δικαιώματα, για  μισθούς και μεροκάματα, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των  εργατών και που είναι πρωτοπόροι στην υπεράσπιση της απεργίας στους  χώρους δουλειάς.
  Η δολοφονική αυτή επίθεση επιβεβαιώνει ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής είναι  τσιράκια των μεγαλοεργοδοτών, έχει ένα και μοναδικό στόχο, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος.
Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα  και οργανωμένη δράση των εργαζομένων  μέσα από τα σωματεία τους, γιατί  ξέρουν ότι αποτελεί και την προϋπόθεση να ανοίξει ο δρόμος για νικηφόρα αποτελέσματα για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

  Καλούμε το λαό, την εργατική τάξη να απομονώσουν τους φασίστες παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να νιώσουν παντού «ανεπιθύμητοι».

                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ